red.diariocritico.com

També per a cotxes amb tres o més ocupants

El peatge de la C-32 a Vilassar de Mar serà més barat per a usuaris habituals i vehicles sostenibles

Els descomptes també s'apliquen en accedir a aquesta via des de Premià

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts a través d'un decret aplicar una sèrie de bonificacions al peatge de l'autopista C-32 al seu pas per Vilassar de Mar (Barcelona), per als conductors que passin habitualment per ell, així com per als vehicles amb tres o més ocupants i amb un índex d'emissions de CO2 inferior als 120 grams per quilòmetre.

Aquests descomptes, que també s'aplicaran en el peatge d'accés a la C-32 des de Premià de Mar, estan dirigits als itineraris amb origen o destinació a la comarca del Maresme. A més són acumulables i poden arribar fins al 100% de bonificació.

El desplegament d'aquestes bonificacions es dividirà en tres etapes en funció del desenvolupament de les obres de la Ronda del Baix Maresme, de manera que el nivell de bonificacions serà diferent un cop aprovat el decret, entre que s'aprovi l'estudi informatiu de la Ronda i comencin les obres, i fins que finalitzin els treballs de la mateixa.

En els propers quinze dies entrarà en vigor la primera etapa de descompte, segons la qual els conductors habituals que realitzen més de 16 viatges al mes en aquest tram gaudiran d'un descompte del 25%, mentre que per als vehicles amb tres o més ocupants i amb baixes emissions de CO2 el descompte serà del 20%.

Per als usuaris que utilitzin el peatge més de 24 vegades al mes el descompte s'incrementarà fins al 35% entre que s'aprovi l'estudi informatiu de la Ronda del Baix Maresme i l'inici de les obres, i del 50% mentre durin les obres. Per la seva banda, durant la segona i la tercera etapa, els vehicles amb tres o més ocupants i amb baixos índexs d'emissions tindran una bonificació del 25%.

Durant el termini que durin les obres a la Ronda del Baix Maresme els usuaris que realitzin recorreguts interns dins de la comarca del Maresme i reuneixin alguna de les tres condicions per optar a les bonificacions, tindran un descompte del 100%.

El Govern nega electoralisme

En roda de premsa després del Consell Executiu, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha tallat les crítiques de l'oposició que veuen electoralisme en el fet que s'anunciï un descompte en els peatges a menys d'un mes de les eleccions i ha esgrimit que l'acord sobre aquestes bonificacions es va prendre molt abans de conèixer la data electoral.

Concretament, Nadal ha recordat que el 13 d'abril d'aquest any ja es va fixar que els descomptes es instaurarien durant el segon semestre del 2010, després de pactar amb el Consell Comarcal del Maresme les polítiques de mobilitat a la comarca.

El conseller ha explicat també que el abaratir el peatge troncal de la C-32 està relacionat amb l'acord entre la Generalitat i el Ministeri de Foment per traspassar un tram de la N-II al Govern, i el compromís per part de l'Executiu Central de realitzar uns pagaments anuals durant quatre anys per valor total de 400 milions d'euros per atendre les despeses de la Ronda de Mataró i la Ronda del Baix Maresme.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })