red.diariocritico.com

Un país solidari

Artur Mas invita als catalans a enviar la fam a la porra aportant 200 tones d'aliments a una campanya de la Fundació del Barça

Les contribucions es poden fer 'online' o bé aprofitant manifestacions esportives

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reptat als ciutadans a aportar 200.000 quilos d'aliments bàsics per demostrar que Catalunya és un referent solidari, en el marc de la campanya de la Fundació Futbol Club Barcelona a benefici de la Fundació Banc dels Aliments 'enviem la fam a la porra'.

En roda de premsa a Barcelona, ​​Mas ha remarcat l'augment de la vulnerabilitat social per la crisi, i ha animat els ciutadans a participar en la campanya per demostrar que Catalunya "és un país de primera que es mobilitza a fons per causes justes" . "Hem de ajudar-nos mútuament perquè el problema, encara que té solució, és gros", ha afegit el president, que ha reconegut la importància de les entitats socials per pal·liar els efectes de la crisi mentre es busca la manera de rellançar l'economia. Es pot participar en la campanya comprant els aliments en línia o aportant productes com arròs, pasta, oli i llet en partits de futbol (FCB-Almeria, el 9 d'abril), rugbi (USAP- Toulon) i bàsquet (Regal FCB-Bizkaia Bilbao Basket, el 2 d'abril). Així mateix, tots els donants podran prendre part en una porra de la Copa del Rei entre el Barça i el Reial Madrid, la final de la qual es disputa el 20 d'abril a Mestalla (València) i entre els guanyadors es sortejarà un sopar amb exjugadors del club blaugrana a la Masia. El president del Futbol Club Barcelona, ​​Sandro Rosell, ha destacat que sota el seu lideratge la Fundació del club es centrarà en projectes vinculats a l'esport, a la infància i a l'atenció als més necessitats a Catalunya, en lloc de posar el seu focus en l'estranger. "Sense oblidar la dimensió global i internacional del Barça, volem treballar per a les persones a Catalunya", ha afirmat Rosell, que ha instat els socis a aportar aliments per enviar la fam a la porra. Per la seva banda, el president de la Fundació Banc dels Aliments, Antoni Sansalvadó, ha destacat la solidaritat dels particulars i empreses catalanes amb l'entitat, que ha duplicat el nombre de voluntaris en un any i, en tan sols dos mesos, ha rebut els aliments recollits per la iniciativa pròpia dels treballadors de 70 empreses. "L'austeritat, la confiança en els altres i la solidaritat són claus per sortir de la crisi", ha reiterat Sansalvadó, assenyalant que el Banc dels Aliments de Catalunya va atendre 165.000 famílies el 2010, més del triple que el 2008. També han participat en l'acte el conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat, Josep Lluís Cleries, i el vicepresident del patronat de la Fundació FC Barcelona, ​​Ramon Pont.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios