red.diariocritico.com

A diferència de la fredor tripartita

El nou Parlament i el Govern de CiU sí es bolquen en la commemoració de l'Holocaust

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, recorda les víctimes del "criminal i maligne" Holocaust en una escola de Sant Cugat

Amb els nous vents a la Generalitat també canvien alguns punts de vista. Si el Govern tripartit -malgrat quer alguns dels seus components també es declaraven amics del poble jueu, com Carod- semblava incomodar-se a l'hora de commemorar l'Holocaust, fins el punt de pretendre anul·lar-ne els actes, l'any 2009, a causa dels atacs israelians a la Franja de Gaza. Si de l'anterior Govern es podia veure alguns dels seus membres participant en manifestacions on s'aixecaven pistoles antiisrealianes o membres de partits que en formaven part escridassant la cantant Noa, ara, la situació ha canviat completament. I és així com la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha commemorat aquest dijous l'Holocaust al costat de la comunitat jueva d'una escola sefardita de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), a qui ha emplaçat a no oblidar la seva història i recordar cada any com a lluita contra "l'odi ". L'acte és la continuació dels que es van celebrar dimecres al Parlament, on la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, va manifestar sentir-se "orgullosa de les seves arrels judeocristianes".

A l'escola Hatikva, que significa esperança, Gispert ha recordat a les víctimes del "criminal i maligne" Holocaust i ha advocat per una educació basada en els valors del respecte i el diàleg, com la millor recepta per crear un món en pau.

"Encara no està perduda la nostra esperança de ser un poble lliure en la nostra terra", ha conclòs Gispert recordant l'himne de l'estat d'Israel, en una cerimònia que ha comptat també amb la presència del president de la comunitat israelita de Barcelona, Lawrence Franks, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, i amb professors i alumnes de l'escola.

Després d'encendre cinc espelmes en record a totes les víctimes de l'Holocaust, Franks també ha destacat la importància de "aprendre" de la història, no només la comunitat jueva sinó també Catalunya, per afrontar "la barbàrie" des de l'educació.

Els alumnes pregunten

La presidenta del Parlament s'ha reunit també amb un grup d'alumnes de l'escola Hatikva, que li han fet arribar els seus dubtes i preguntes sobre alguns temes d'actualitat.

Els alumnes s'han mostrat preocupats davant els episodis de Salt (Girona) i la creixent presència de partits xenòfobs a Europa, al que Gispert ha contestat que "és un perill existent" que impedeix créixer al país però que es pot combatre explicant des de la escola el reg que comporta.

No obstant això, Gispert ha assegurat que veu el futur amb "optimisme" i que serà possible crear una Catalunya millor. Per a això, la presidenta del Parlament ha apostat per superar la crisi econòmica ajudant a les empreses i combatent el fracàs escolar.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })