red.diariocritico.com

Té com a lema 'Llibertat per a crear'

El Bulli es transforma en fundació i reobre com a tal l'any 2014

La inversió anual que escometran Ferran Adrià i Juli Soler serà d'entre 600.000 i 800.000 euros

El Bulli reobrirà les seves portes el 2014 sota el format de fundació privada amb el nom El Bulli Foundation i una inversió anual d'entre 600.000 i 800.000 euros que serà coberta pel cuiner català Ferran Adrià i el seu soci Juli Soler, ha anunciat aquest dimarts el propi Adrià al Congrés Madrid Fusión.

Es tracta d'una fundació privada sense ànim de lucre que, sota el lema 'Llibertat per a crear', pretén ser un espai creatiu i innovador des del qual es divulgui coneixement, avenços i èxits en temps real a través de les noves tecnologies.

Segons ha explicat el xef, el Bulli restaurant tancarà el proper 30 de juliol durant dos anys per tornar el 2014 amb el seu nou projecte i transformat en El Bulli Foundation', una vegada concloses les obres dels nous espais que acollirà que s'iniciaran durant el últim trimestre d'aquest any.

"El format del Bulli restaurant fallava, no funcionava, era tot massa previsible i necessitem un nou estímul", ha afirmat el cuiner català, que has asegurat que el seu soci Juli Soler i el seu germà Albert Adrià estaran en el nou projecte, en el qual no es descarten la incorporació de patrocinadors, encara que ha deixat clar que no es "viurà" d'ells. "Els tres som el Bulli", ha dit.

El nou projecte, en el qual romandrà el restaurant tal com està en l'actualitat, ha estat dissenyat per l'arquitecte Enric Ruiz-Geli i constarà d'un arxiu digital amb la història del Bulli, una sala de projecció i un edifici destinat a la creació en el qual treballaran diferents col·laboradors "amb talent" seleccionats prèviament i que cobraran un sou.

"El Bulli és un esperit i una manera d'entendre la vida, per això una fundació possibilita que el Bulli segueixi existint després de nosaltres", ha afirmat Adrià, que ha subratllat que hi ha una responsabilitat important per part de l'empresari per entendre que "no tot el pot fer l'Administració ".

"Tinc la sort de poder dur a terme aquest projecte", ha destacat el cuiner, que va reconèixer que hi ha un risc "increïble" en aquesta iniciativa i ha reiterat que es tracta d'una iniciativa per convidar a creatius de diferents disciplines, realitzar demostracions culinàries i transmetre coneixement a través d'internet.

Així mateix, no ha descartat la possibilitat que El Bulli Foundation es financi a més amb patrocinadors, tenint en compte que és una fundació privada, i per al que compta ja amb entre 200 i 250 peticions. "Mai he dit que el Bulli perdi diners, sinó que costa diners", ha dit Adrià.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })