red.diariocritico.com

Falta l'autorització de l'organisme competencial dels Estats Units

Grifols espera tancar la compra de Talecris i esdevenir el tercer fabricant mundial d'hemoderivats

"S'aprovarà la compra; temps al temps, té la seva litúrgia", ha afirmat Víctor Grifols, president de la firma

El grup català del sector farmacèutic-hospitalari Grifols espera obtenir l'autorització de la FTC, organisme de competència dels EUA, a finals de febrer per seguir amb el procés d'adquisició de l'americana Talecris i convertir-se en el tercer fabricant mundial d'hemoderivats.

A la junta general extraordinària d'accionistes celebrada aquest dimarts a Barcelona, el president de Grifols, Víctor Grifols, s'ha mostrat convençut que l'operació seguirà el seu curs sense problemes, i ha dissipat així els dubtes generats en les últimes setmanes per si la FTC donaria el sí necessari perquè la compra es materialitzi en els terminis previstos.

"S'aprovarà la compra; temps al temps, té la seva litúrgia", ha reiterat davant una nodrida sala d'accionistes.

Grifols ha defensat les bondats de l'operació i, en el cas del mercat americà, ha recordat que la suma de Grifols i Talecris no suposaria un gran canvi en el mercat americà, ja que ara el 70% del mercat està en mans de tres competidors i la suma Talecris-Grifols mantindria aquests tres i elevaria el seu pes fins al 74%.

El binomi Talecris i Grifols sumaria el 18,8% del pastís del mercat de proteïnes plasmàtiques, quan Baxter, el principal competidor, té una quota del 36,4%, seguida de l'australiana CSL, amb un 19,5%, amb dades de 2009.

Els accionistes, que han ratificat una operació que ja compta amb el finançament dels bancs, també han donat llum verda a una ampliació del capital social per un import nominal de 8,7 milions d'euros, que es realitzarà mitjançant l'emissió i posada en circulació d'un màxim de 87 milions d'accions sense dret a vot a un preu de 9,27 euros per acció -0,10 euros de valor nominal per acció més una prima d'emissió de 9,17 euros per títol-.

Així mateix, el consell ha rebut l'autorització per ampliar el nombre de consellers i passar de vuit a deu amb la incorporació de dos representants de Talecris, Steven F. Mayer i Brett Ingersoll, per un període de cinc anys.

En preguntar per si l'adquisició de Talecris -el cost puja a 2.800 milions o 3.300 milions si s'inclou el deute net- suposarà un canvi en la política de remuneració a l'accionista, el consell de Grifols ha aclarit que l'operació implica cap canvi , encara que donat l'escenari actual i les limitacions de pagar en caixa, sospesen altres opcions, com donar accions alliberades.

Si la compra de Talecris resultés frustrada per la FTC, possibilitat que l'empresa catalana gairebé dóna per descartada, Grifols havia d'abonar a la companyia americana 375 milions de dòlars per no materialitzar l'acord, que sí que compta amb el beneplàcit de les autoritats de la competència espanyoles i alemanyes, entre altres.

Nous mercats

L'adquisició de Talecris donarà ales a Grifols per aprofundir en la seva expansió internacional, alhora que consolida la seva presència als Estats Units.

L'any passat, la companyia va obrir una petita estructura de distribució a la Xina -va ingressar 6 milions d'euros amb la immunoglubina- i el futur passa per estudiar nous mercats, com Rússia i l'Índia.

"Hi ha un abans i un després per a la companyia", ha afirmat Grifols a la junta, després d'insistir que en un any, amb el permís obtingut, la fusió s'haurà completat i s'obriran noves portes cap a països sense deixar a cap dels actuals desatent.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })