red.diariocritico.com

Investigació oberta

El Govern fa de mitjancer per normalitzar unes Rodalies els retards de les quals han afectat a 90.000 usuaris

El Govern fa de mitjancer per normalitzar unes Rodalies els retards de les quals han afectat a 90.000 usuaris

El director del servei a Catalunya, Miguel Ángel Remacha, qualifica la situació de "vaga de zel"

La Conselleria d'Empresa i Ocupació ha obert un procés de mediació per normalitzar el servei de Rodalies després de les incidències experimentades per la vaga encoberta de maquinistes, segons ha informat en un comunicat aquest dimarts. Unes incidències que han afectat fins el migdia unes 90.000 persones, segons el director de Rodalies a Catalunya, Miguel Ángel Remacha.

Així, la Direcció General de Relacions Laborals, juntament amb la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, han iniciat aquest procés per investigar les circumstàncies que estan provocant els retards en el servei ferroviari.

A més, la Conselleria d'Empresa i Ocupació, a través de l'Agència Catalana de Consum, ha obert diligències informatives que podrien derivar en un expedient a Renfe per l'afectació directa als usuaris i per conèixer el tractament que estan rebent les queixes pels retards .

Per la seva banda, el director de Rodalies de Catalunya, Miguel Ángel Remacha, ha explicat que 90.000 ciutadans s'han vist afectats pels retards del servei fins a les 09.00 hores d'aquest dimarts i ha criticat la "vaga en zel" duta a terme pels maquinistes a causa del conflicte.

Remacha ha assenyalat que s'han suprimit 11 trens i que en un 60% dels casos el motiu ha estat que els maquinistes han adduït manca de confort i ergonomia en els seus seients i s'han negat a conduir els trens, alhora que també han apuntat que les farmacioles estaven desprescintados com a motiu per suspendre la circulació.

Ha sostingut que el seguiment de la vaga no és majoritari, ja que segons Remacha, el seguiment és d'unes 30 o 40 persones, i ha explicat que el moment més crític es produirà al migdia, coincidint amb el canvi de torn de les 14.00 hores.

Renfe està oberta a la negociació i ha proposat crear una taula mixta per trobar una organització dels horaris que sigui acceptable per a ambdues parts, encara que Remacha ha advertit que no es pot renunciar a uns nivells mínims de productivitat.

En aquest sentit, ha assenyalat que s'han de fer tres hores i vuit minuts de conducció efectiva en una jornada de vuit hores i que l'objectiu dels maquinistes és ampliar la plantilla, reduir la productivitat i conduir menys temps, el que per al director de Rodalies de Catalunya resulta inacceptable.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })