red.diariocritico.com

En lloc d'esperar al 2017

Tarragona podria avançar quatre anys la celebració dels seus Jocs del Mediterrani i fer-los al 2013

La raó seria la impossibilitat de les candidatures gregues de Volos i Larisa de fer-los d'aquí a dos anys, a causa de la delicada situació grega

Tarragona s'ha ofert a albergar els jocs la Mediterrània de 2013, ja que la candidatura organitzadora, formada per les ciutats gregues de Volos i Larisa, corre perill pels problemes econòmics pels que travessa el país hel·lè, segons les informacions a les quals ha tingut accés Europa Press.

Aquest serà l'únic punt de l'ordre del dia en la reunió extraordinària convocada pel Comitè Executiu del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM), que se celebrarà el proper divendres 28 de gener a París i en què es valoraran les alternatives en el cas que l'edició de 2013 no se celebri finalment a Volos.

Tarragona presenta la seva candidatura a l'edició de 2017 en què competeix per l'organització amb altres quatre aspirants, Trípoli (Líbia), Mersin (Turquia), Rijeka (Croàcia) i Alexandria (Egipte). L'opció catalana va ser molt ben valorada pels membres de la Comissió d'Avaluació que van analitzar el projecte el passat mes de setembre.

En el cas que les dificultats de Volos i l'administració grega no poguessin complir amb les mínimes garanties de finançament i organització dels Jocs del 2013 exigides pel CIJM, la candidatura tarragonina i la resta de rivals podrien optar a la readjudicació de la pròxima edició.

Tarragona podria així acollir els Jocs Mediterranis quatre anys abans del previst per la via de l'emergència davant de ciutats com Alexandria, immersa en convulsions socials i polítiques, o en Rijeka, que s'ha presentat quatre vegades sense èxit i on els Jocs han despertat un escàs interès en el nou govern croat.

En aquest sentit, el president executiu de Tarragona 2017, Mario Rigau, va dir que els responsables del projecte espanyol han estat "escrupolosament respectuosos" amb el CIJM en tot aquest procés. "Ara no anem a variar la nostra actitud.

Sabem de les dificultats de Volos 2013 i si Tarragona pot ajudar en alguna cosa estarem a la seva disposició, i al mateix temps el CIJM sap que tenim una clara vocació per organitzar uns Jocs del Mediterrani ja sigui el 2017 o en un altre any ", va manifestar en declaracions a Europa Press.

Rigau ha recordat que Tarragona ha dut a terme un "intens i ampli treball" en aquests últims tres anys de candidatura sempre sota la direcció del Comitè Olímpic Espanyol (COE) que la Comissió Avaluadora del CIJM va valorar com "de molt alt nivell".

"Tenim un suport popular envejable, l'aportació d'empreses privades que arriba als 4 milions d'euros i unanimitat institucional al voltant de Tarragona 2017.

Com va dir Alejandro Blanco les altres candidatures, pel que fa a projecte, ens poden empatar, però no superar. Estem preparats per una eventualitat, però respectarem rigorosament qualsevol decisió del CIJM sigui quin sigui ", ha subratllat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })