red.diariocritico.com

La participada de La Caixa, amb dret a un dividend extraordinari de 65 milions

La venda d'una divisió de VidaCaixa Adeslas a Mutua Madrileña proporciona a Criteria 450 milions nets de plusvàlues

Amb l'operació completada, la venedora reduirà deute del 29 per cent dels actius al 25,5 per cent

Criteria preveu obtenir unes plusvàlues netes de 450 milions per la venda a Mutua Madrileña del 50 per cent de la seva divisió d'assegurances de no-vida, VidaCaixa Adeslas, segons ha informat la societat de participades de La Caixa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Abans del tancament de l'operació, que es preveu per al tercer trimestre de l'any, Criteria té dret a un dividend extraordinari d'uns 65 milions d'euros, i comprarà el 100 per cent dels hospitals de VidaCaixa Adeslas per uns 150 milions.

Quan es completi, Criteria reduirà el seu deute del 29 per cent dels actius al 25,5 per cent, passant d'un endeutament de 6.844.000 a tancament de 2010-5876000 a tancament de 2011, segons les estimacions.

Aquesta venda tindrà un "impacte limitat" en la reducció del pes de la seva cartera financera, que passarà del 38,3 per cent al 36,9 per cent del total, segons Criteria, que manté la seva voluntat d'augmentar el percentatge de participades en el sector financer respecte a l'industrial i de serveis.

Fonts de Criteria han explicat a Europa Press que l'aliança amb Mútua Madrileña segueix la línia de realitzar una "gestió activa de la cartera" i buscar socis estratègics, com ja va fer a Agbar i Port Aventura, per seguir creixent en aquests negocis.

Així mateix, les plusvàlues que generarà l'operació permeten a Criteria comptar amb recursos per invertir en altres negocis. En l'àmbit financer, té l'opció d'incrementar la seva participació fins al 20 per cent en l'austríac Erste Bank o en l'asiàtic Bank of East Asia.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })