red.diariocritico.com

Destaquen les interrelacions amb la Xina

El Port de Barcelona creix un 19 per cent en els fluxos de comerç internacional

També es registra un nou rècord de passatgers

El Port de Barcelona ha tancat l'exercici del 2010 amb un creixement del 19 per cent en els fluxos de comerç internacional, especialment en l'apartat de càrrega transportada en contenidor, ha informat l'Autoritat Portuària de Barcelona (APB).

Les dades acumulades a desembre de 2010 a les terminals de contenidors del recinte portuari registrar un increment del 21 per cent en els tràfics d'exportació i un augment del 16 per cent en els d'importació, el que situa el creixement total en l'esmentat 19 per cent.

D'entre els països que treballen amb el port barceloní destaca l'activitat xinesa que, com a soci comercial, ha arribat al 24 per cent de la quota de mercat de contenidors, el que implica que un de cada quatre contenidors que passen pel port tenen com a destinació o origen el gegant asiàtic.

Pel que fa al tràfic total de mercaderies, el port ha registrat un volum de 43,9 milions de tones, un increment del 2,4 per cent respecte a 2009.

A més, s'ha registrat un nou rècord de passatgers amb 3,4 milions d'usuaris que han passat pel port de Barcelona en un ferri de línia regular o a bord d'un creuer turístic, el que suposa un 8 per cent més de viatgers que el 2009 .

Les dades reflecteixen que l'evolució dels passatgers que es desplacen entre la capital catalana i el nord d'Àfrica ha augmentat un 82 per cent, amb 120.208 persones.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios