red.diariocritico.com

Per a un dels 'Projectes Zero'

La Caixa dóna un milió d'euros a CSIC per a investigar l'envelliment

Aquests iniciatives tenen com a objectiu facilitar, potenciar i articular finançament privat per fer recerca pública

El Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), la Fundació General CSIC (FGCSIC) i l'Obra Social la Caixa han signat un conveni de col·laboració pel qual l'entitat financera donarà un milió d'euros per sufragar la primera convocatòria de 'Projectes Zero FGCSIC en Envelliment', adreçada a investigadors d'entitats públiques de recerca i desenvolupament.

Els 'Projectes Zero' tenen com a objectiu facilitar, potenciar i articular finançament privat per fer recerca pública, així com impulsar enfocaments transdisciplinaris i innovadors en la resolució de problemes i qüestions d'alt impacte, tant de caràcter científic-tècnic com d'interès social i econòmic .

La present convocatòria, en la seva edició de 2011, se centrarà exclusivament en dos àmbits d'actuació: les investigacions de caràcter psicosocial -aquells estudis el focus es centra en l'individu i en la interacció d'aquest amb el seu entorn immediat- i les de caràcter tecnològic -on s'agrupen les investigacions orientades a pal·liar els efectes de l'envelliment, tant en l'individu, com en el seu entorn immediat o aliè-.

A més de la signatura del conveni, també s'ha celebrat la 'Jornada sobre Envelliment', que s'ha centrat en les presentacions de l''Informe sobre l'envelliment a Espanya', realitzat per la Unitat d'Anàlisi FGCSIC, i el número monogràfic sobre envelliment de la revista de divulgació científica Lychnos.

En un segon bloc, la conferència de Maria Blasco, vicedirectora del Centre Nacional d'investigacions Oncològiques (CNIO), ha obert el torn dels investigadors. Mentrestant, el tercer i últim bloc ha consistit en una taula rodona que ha analitzat des de les perspectives biomèdica, psicosocial i tecnològica, diferents investigacions desenvolupades en l'àrea de l'envelliment.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })