red.diariocritico.com

ELECCIONS 28-N

Puigcercós veu el català com a element d'ascens entre uns immigrants que també paguen l'espoli fiscal espanyol

Creu que el pròxim Govern pot ensenyar la llengua a 400.000 immigrants en quatre anys i a un milió en deu

El candidat d'ERC a la Presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, s'ha compromès aquest dilluns a que el pròxim Govern de la Generalitat -segurament, tenint en compte que aquest futur Executiu pot veure la idea amb grat: sense comptar que ell potser no hi serà- impulsi un pla per ensenyar el català a 400.000 immigrants en un període de quatre anys, i a un milió en un període de deu. Un sector de la població que també, ha afirmat, pateix les conseqüències de l'espoli fiscal espanyol.

En un acte de campanya electoral davant 150 persones, ha sostingut que l'aprenentatge de la llengua i la cultura catalana és una garantia perquè els nascuts fora de Catalunya tinguin les mateixes oportunitats per ascendir socialment que els nascuts en el territori català.

"La llengua i l'accés a la cultura obre portes, dóna facilitats i genera oportunitats per agafar l'ascensor social. La llengua i la cultura faciliten el trànsit de moltes persones a l'àmbit més elevat de l'educació, perquè puguin ser emprenedors i perquè puguin generar el seu negoci", ha manifestat el candidat republicà.

Puigcercós ha destacat que la immigració és una gran oportunitat perquè el nombre de persones que parlen català al món creixi de manera exponencial, i que, per tant, la llengua catalana guanyi notorietat internacionalment.

El projecte d'ensenyar català a un milió d'immigrants es materialitzaria amb els fons que el pròxim Govern atorgui a la Llei d'Acollida -una norma recorreguda pel Defensor del Poble al Tribunal Constitucional (TC)-, uns recursos que es transferirien després al Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) que és qui s'encarregaria de fer els cursos de català.

Puigcercós ha contraposat del model d'ERC sobre immigració al model del PP: "O augmenta la por i el recel a la immigració de la mà del PP o augmenta la valentia i la confiança amb ERC".

A la files d'ERC critiquen que els populars persegueixen la "segregació" dels immigrants per raons d'origen, llengua o religió, quan l'objectiu, per als republicans, és integrar els nouvinguts i fer "temporal" la seva condició d'immigrants.

El candidat republicà ha insistit amb l'"espoli fiscal" que, al seu parer, pateix Catalunya, i l'ha vinculat també a la immigració perquè els nouvinguts també contribueixen a pagar impostos a l'Estat que després no tornen a Catalunya en forma d'inversions.

"Denunciem que el gran esforç que fan els catalans, nascuts dins i fora de Catalunya, treballant i pagant impostos, es va i no torna. Això va en contra de la gent treballadora de Catalunya. A ERC tenim la valentia de dir-ho i se'ns ataca per això. Patim un tracte discriminatori. Algú ho havia de dir ", ha conclòs.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })