red.diariocritico.com

ELECCIONS 28-N

Montilla és ara de dretes, segons el mateix Joan Herrera que malda per repetir el tripartit encapçalat pel líder socialista

Tot i amb això, suavitza les seves paraules per acontentar una parròquia que el què vol és sentir crítiques a CiU i PP

El secretari general d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha reivindicat que la coalició ha estat el contrapès per evitar "les temptacions més de dretes" del president de la Generalitat, José Montilla, en l'actual legislatura del tripartit. Herrera, però, sempre s'ha significat per la seva voluntat de tornar a fer un tripartit, al preu que sigui, si l'ocasió és propícia: encara que sigui acceptant les posicions 'dretanes' de Montilla.

"Jo no dic que el PSC sigui el mateix que CiU i el PP, però sí que es desorienta quan no té contrapesos", ha assegurat Herrera en un míting celebrat aquest dilluns al teatre Casa Nova Aliança de Mataró, acompanyat del número tres en les llistes de la coalició, Jordi Miralles, i del secretari general d'IU, Cayo Lara.

El candidat ecosocialista ha posat com a exemple que ICV-EUiA ha impedit la supressió de l'impost de successions -"com volien PSC i ERC"- i ha introduït una pujada d'impostos a les rendes més altes per redistribuir la riquesa. A més, ha defensat que si hi ha hagut una política ecologista és gràcies a la coalició.

Aquestes mesures demostren, segons Herrera, que "els socialistes per si sols no són garantia de política d'esquerres", i que l'única força clarament d'esquerra i ecologista que aposta per ampliar el benestar i que defensa els drets laboral és ICV-EUiA.

Per això s'ha dirigit "a la gent d'esquerres desenganyada amb els socialistes" que al seu parer ha de trametre un missatge al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, -a qui ha qualificat com la major màquina de desafecció de l'esquerra- que no volen més retallades socials, i ha assegurat que la millor manera de fer-ho és votant a ICV-EUiA.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })