red.diariocritico.com

14 per cent més que a 2009

Seat augmenta la seva inversió en R+D+i fins apropar-la als 300 milions d'euros

L'automobilística es constitueix en la tercera firma espanyola pel que fa aquest aspecte

La inversió de Seat en R+D+i creixerà el 2010 fins a situar al voltant dels 300 milions d'euros, fet que suposa un 14% més respecte dels 263 milions que la companyia va destinar l'any passat i deixa al fabricant espanyol com el tercer principal inversor en R+D+i a Espanya.

Segons ha avançat aquest dimecres el president de Seat, James Muir, la inversió prevista per a aquest any suposarà que l'automobilística espanyola destini a R + D + i entre un 6% i un 7% de la facturació.

Malgrat la crisi, l'aposta en aquest camp és un element clau de cara al futur, segons Muir. "No hi ha altra alternativa per superar la conjuntura i sortir reforçat de seguir apostant per aquesta inversió", ha afegit.

Durant la cloenda a Martorell (Barcelona) del programa Cenit 'Forma 0' -projecte de recerca en el camp de l'automoció que Seat ha liderat- Muir ha insistit en la importància d'iniciatives com aquesta per fer passos ferms que demostrin la vitalitat de la indústria automobilística a Catalunya i Espanya.

El Zenit 'Forma 0' és un projecte en el qual han treballat un total de 13 empreses, sis centres d'R+D+ i i ha implicat a 900 persones generant 383 nous llocs de treball.

Amb Seat al capdavant i gestionat per a Centre Tecnològic de Manresa, la investigació s'ha centrat en treballar acers avançats d'extrema resistència que, aplicats a les peces dels automòbils, els dota d'una major seguretat, més lleugeresa i, en conseqüència, menors consums i emissions.

S'han invertit gairebé 25 milions d'euros, dels quals el Ministeri de Ciència i Innovació ha aportat més de 11 en forma de subvenció. Els primers resultats d'aquests avenços es veuran en el nou Seat León.

La titular del ministeri, Cristina Garmendia, ha destacat que el 'Forma 0' ha tingut un efecte multiplicador i ha generat 16 nous projectes d'R+D+i en el sector de l'automoció, una activitat que ha assenyalat que és crucial per a la recuperació.

Garmendia ha agraït a Seat seu lideratge inversor en aquest camp estratègic i la seva "decisiva contribució" amb lideratges com el del Zenit 'Forma 0' per reforçar la competitivitat del sector.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios