red.diariocritico.com

Al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona

El saló Hostelco obre aquest divendres en un moment en què l'activitat hostalera sembla recuperar-se

La filosofia d'aquesta desena edició és la necessitat d'innovar en el sector per a reforçar-se davant la crisi

El sector de l'hostaleria, de maquinària i equipaments per a la restauració afronta a Barcelona la XV edició del saló Hostelco, que enguany reunirà un 39% menys d'expositors -uns 600-, però que té lloc en un moment en què s'observa una recuperació de l'activitat i els ingressos després caiguda per sobre del 20% el 2009.

El president del saló, Jordi Roure, ha subratllat que la celebració d'Hostelco 2010 girarà al voltant de la necessitat d'innovar que tenen les companyies per poder sortir reforçades de la crisi, i ha celebrat el canvi de tendència que s'observa en el sector després un any "difícil".

Segons un estudi de la Federació Espanyola d'Associacions de Fabricants de Maquinària per a Hostaleria, Col·lectivitats i Indústries Afins, les empreses preveuen que aquesta recuperació es tradueixi a finals d'any amb augments de fins al 10% en la facturació, després de caigudes del 22% en 2009.

"Els fabricants han fet molts esforços i això es nota", ha assenyalat Roure, que també presideix la Federació, i que ha apuntat que la millora en l'activitat respon tant a la recuperació dels mercats estrangers com al mercat interior espanyol, on s'ha recuperat el flux de turistes.

La directora d'Hostelco, Isabel Piñol, ha explicat que, tot i que la caiguda d'expositors ha reduït la superfície de la fira, s'espera que passin uns 60.000 visitants entre el 5 i el 9 de novembre pels pavellons inferiors del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.

Per Piñol, tant les empreses participants com els visitants veuen a Hostelco l'oportunitat de conèixer noves solucions i innovar per afrontar la recuperació. Ha destacat que el programa d'Hostelco, més enllà de l'exposició, inclou una variada oferta d'activitats de debat, perspectives i noves tendències.

Entre les novetats, per primera vegada en aquest saló biennal es lliuraran els Premis Hostelco per reconèixer l'esforç innovador de les empreses. També hi haurà una jornada dedicada a la innovació del pa i es repetirà 'Expotapa' amb la voluntat de potenciar l'atractiu gastronòmic de les destinacions turístiques d'Espanya.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios