red.diariocritico.com

Del 3 de novembre al 5 de desembre

La Vida privada de Josep Maria de Segarra es transforma i puja a l'escenari del Teatre Lliure Montjuïc de Barcelona

L'autor d'aquesta versió és Xavier Albertí

El Teatre Lliure Montjuïc de Barcelona exhibirà del 3 de novembre al 5 de desembre l'adaptació de la novel·la Vida Privada de Josep Maria de Sagarra en el 40 aniversari de la seva mort, en una obra que escenifica la decadència de la burgesia barcelonina dels anys 30 amb un fons de cuplet, sexe i diners.

"L'adaptació gira entorn de la ciutat de Barcelona; al llenguatge espectacularitzador de Sagarra, i a la pulsió entre 'eros' i 'tanos', entre el sexe i la mort", ha explicat en roda de premsa l'autor de la versió teatral i director, Xavier Albertí, que ha destacat el protagonisme de la música en l'obra.

La peça teatral entrellaça el diàleg amb números musicals de vodevil català, cuplet, revista musical, melodrama i el teatre social del Paral·lel de les dècades de 1920 i 1930, i uneix a un mosaic de personatges de la vida barcelonina -aristòcrates, burgesos, prostitutes i cabareteres- que recorren "des de palaus excelsos fins a les grans clavegueres", ha afegit.

Al llarg de tres hores, actors com Mont Plans, Oriol Genís, Pere Arquillué i Àurea Márquez reviuran Vida Privada acompanyats pel pianista Efrem Garcia, en la que serà una de les dues obres del Sagarra que acollirà el Lliure aquesta temporada.

Albertí ha confiat que l'efemèride permeti revaloritzar a un "gegant de les lletres de la cultura universal", que ha el seu judici va ser -i continua sent- víctima del cànon literari 'noucentista' de l'època.

Així mateix, ha lamentat que alguns considerin l'obra "una novel·la rosa i una provocació banal", argumentant que conté una "reflexió antropològica i una mirada metafísica de la sexualitat com a motor humà", a més de suposar una autèntica crònica social de l'època i de mostrar com el poder manipula les masses.

Per el seu director, l'adaptació de Vida Privada es tracta d'un "espectacle lorquià" en què s'"orquestren" diàleg, música i escenes per oferir múltiples punts de vista alhora. "És una forma escènica poc convencional", ha dit.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })