red.diariocritico.com

Millores en instal·lacions

Les estacions d'esquí catalanes inverteixen 20 milions d'euros de cara la nova temporada

Baqueira Beret, amb 11 milions, lidera el gruix econòmic destinat

Les estacions d'esquí catalanes es preparen per obrir les seves portes al pont de desembre, quan esperen que les condicions de neu siguin propícies per iniciar la temporada d'hivern, i després d'una inversió conjunta de 20 milions d'euros, segons han informat a Europa Press diverses estacions.

Les empreses del sector han aprofitat els seus mesos de tancament per millorar les instal·lacions, amb actuacions com incorporació de nous telecadires, llacs artificials de neu, pistes i itineraris, han substituït màquines trepitjaneu i han millorat la senyalització i el tancament per a la seguretat dels usuaris.

Així per exemple, Baqueira Beret, amb la inversió més forta, ha gastat 11 milions d'euros en la renovació dels seus serveis, dels quals 6.500.000 s'han destinat a un nou telecadira, mentre les estacions de Boí-Taüll i Espot han invertit en la millora dels seus instal·lacions 10 milions d'euros entre les dues.

Subvencions de la Generalitat

El Govern va atorgar a l'agost 1,74 milions d'euros per a la renovació dels canons de neu artificial i dels remuntadors de les estacions de muntanya, mentre que el conjunt de les estacions ha invertit 19.300.000 en aquestes actuacions.

Els ajuts públics han estat equivalents a un màxim del 20% del cost del projecte amb un màxim de 250.000 euros per estació pel que fa als canons de neu. Les estacions de Baqueira Beret (1,5 milions), Port Ainé (1,4 milions) i la Molina (900.000 euros) són les que han invertit més en aquest concepte.

Respecte al sistema de remuntadors, l'import màxim de les subvencions ha estat del 10% del cost de la renovació, amb un límit de 250.000 euros per estació. Baqueira Beret i Espot Esquí són les estacions que més han invertit en aquest sistema de transport amb 5,9 milions i 3,6 milions, respectivament.

La Generalitat també va atorgar altres 600.000 euros per a la millora dels accessos per carretera a les estacions d'esquí, el que inclou la millora dels talussos i les cunetes, així com la neteja de la neu de les vies. La Molina és l'estació que més ha invertit en aquest concepte amb un import de 259.000 euros, mentre que el conjunt d'estacions ha pressupostat 1.200.000 per a aquesta actuació.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios