red.diariocritico.com

Durant aquesta setmana

Barcelona es converteix en la capital mundial de la investigació aeroespacial

La Nasa, l'Esa i l'agència espacial alemanya debaten a la ciutat sobre el futur de l'exploració planetària

Més de 200 científics planetaris de les agències espacials americana (Nasa), europea (Esa) i alemanya (DLR), enginyers, tecnòlegs, gestors i estudiants de 15 països diferents es reuneixen aquesta setmana a Barcelona per debatre sobre el futur de l'exploració planetària, en el marc de l'International Planetary Probe Workshop.

Segons ha informat en un comunicat el clúster aeroespacial Barcelona Aeronàutica i de l'Espai (Baie) els científics tractaran sobre la projecció de les sondes robòtiques i dels reptes tecnològics i oportunitats científiques de la comunitat investigadora. Entre els assistents, es troba l'enginyer de la Nasa Tibor Balint, que actualment participa en els estudis preliminars per enviar a Venus la sonda 'Venus Mobile Explorer'.

Els científics pensen que en el passat Venus va poder tenir un entorn similar al de la Terra, malgrat els seus actuals condicions hostils -amb una pressió atmosfèrica 100 vegades superior a la Terra i més de 400 graus centígrads de temperatura-. L'interès de Venus es centra en la seva alta temperatura produïda per l'efecte hivernacle de la seva atmosfera, formada per diòxid de carboni i que podria presentar certs paral·lelismes amb l'actual escalfament de la Terra.

Un altre dels científics de la Nasa assistents a la cita barcelonina, Leon Alkalai, participa en la missió MoonRise, que té com a objectiu enviar una sonda robòtica al pol sud de la Lluna per agafar mostres i analitzar-les posteriorment a La Terra.

El congrés, de transcendència internacional, celebra la seva setena edició a Barcelona i és el resultat de la candidatura presentada el 2007 conjuntament pel Centre de Tecnologia Aeroespacial, el Baie i l'Ajuntament de Barcelona i empreses relacionades amb el sector.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios