red.diariocritico.com

Nexe bàsic de comunicacions

Les obres de l'estació del TGV de la Sagrera s'iniciaran el proper dilluns

L'intercanviador va començar a ser realitat ja fa uns dies

La primera pedra de l'estació del Tren de Gran Velocitat (TGV) de la Sagrera es posarà aquest dilluns amb l'assistència del ministre de Foment, José Blanco, segons ha pogut saber l'ACN. De fet, aquest dimecres el ministre ha anunciat en la sessió de control al Congrés dels Diputats, arran d'una interpel·lació del PP, que la primera pedra de l'estació es col·locaria "en els propers dies". Blanco va prometre la setmana passada aleshores que les obres de l'estació intermodal no es veurien afectades i per tant no patirien cap "reprogramació" ni endarreriment a causa de la crisi. Amb dues estacions, La Sagrera serà un nexe bàsic de comunicacions que connectarà TGV, metro, autobusos i rodalies.

Fa dies, van començar els treballs al voltant de l'altra estació, l'intercanviador de La Sagrera-Meridiana, amb la demolició de l'antic túnel de Rodalies per fer lloc a una andana de 200 metres, que permetrà la connexió entre les línies R3, R4 i R7 de Rodalies amb L1 i la L5 i les futures L4 i L9 del metro. La volta de túnel s'està demolint per trams a sota d'una estructura de calaix de formigó de 370 metres, molt més espaiosa que acollirà l'andana els vestíbuls de l'estació i les entrades dels túnels de Metro i Rodalies. En aquest cas, l'obra té un cost superior als 34 milions d'euros.

De fet, els usuaris de Rodalies s'estan veient afectats des del 28 de març per un tall en el servei entre les parades de Sant Andreu Arena i Arc del Triomf, unes obres que estan previstes que furin fins el 12 de setembre.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })