red.diariocritico.com

La primera tasca, "dibuixar el seu organigrama", ha precisat

El secretari per a la Unió Europea de la Generalitat diu que la Unió per la Mediterrània "avança" malgrat el pressupost de mínims

Només falta per decidir el secretari adjunt palestí

El secretari per a la Unió Europea de la Generalitat, Albert Moreno, ha dit aquest divendres que la Unió per la Mediterrània (UpM) "avança" malgrat el pressupost de mínims de 780.000 euros per a quatre mesos que es va acordar a finals d'abril. En un esmorzar amb periodistes, Moreno ha explicat que aquest primer pressupost de mínims aprovat servirà perquè l'organisme internacional, amb seu a Barcelona i que uneix la Unió Europea i les ribes sud i est del mar Mediterrani, "dibuixi el seu organigrama i acordi un pressupost a llarg termini". Moreno també ha explicat que el secretari general de la UpM, el jordà Ahmad Khalaf Masa'deh, s'instal·larà a Barcelona a finals de mes.

El pressupost de la UpM que es va acordar en una reunió d'alts funcionaris a finals d'abril està ara en "procés administratiu", ha matisat Moreno, i "en els propers dies" els diners ja estaran disponibles.

Moreno també ha manifestat que els secretaris generals adjunts de l'organisme, un total de sis, "estan tots decidits" excepte el palestí. Respecte això, el secretari per a la Unió Europea de la Generalitat ha puntualitzat que la mediterrània és una regió "amb problemes greus", el principal dels quals és el conflicte israelià-palestí, cosa que dificulta moltes de les accions que ha d'emprendre la UpM.

L'organigrama que haurà d'elaborar l'organisme internacional estipularà el funcionament de la UpM de cara al futur, així com d'on vindran els funcionaris dels 43 països que en formaran part i quina tipologia de perfil es necessitarà. Paral·lelament ja s'ha dut a terme amb el govern espanyol la signatura de l'acord de seu, un acord que se signa amb l'Estat hoste, en aquest cas l'Estat espanyol, i l'organització internacional, la UpM, per definir el funcionament d'aquest organisme internacional, com per exemple les qüestions fiscals o la situació personal dels funcionaris que treballaran a l'organisme.

Quant a la cimera de la UpM, que tindrà lloc des del 5 al 7 de juny a Barcelona, Moreno s'ha mostrat "optimista" sobre la seva celebració.

Moreno també s'ha pronunciat sobre la presidència espanyola de torn de la UE i ha assegurat que està sent "molt difícil" perquè es fa en un moment de crisi econòmica global que "limita molt" les capacitats per fer grans iniciatives, pressupostàries i d'altra mena. Una crisi que ha creat "una sèrie de problemes" que no estaven previstos en el calendari i que s'han hagut de tractar.

També ha recordat que la presidència espanyola de la UE és la primera que es fa sota el Tractat de Lisboa i que crearà "un precedent" per veure com funcionaran les altres presidències. "No era una tasca fàcil", ha manifestat Moreno, perquè "no hi havia un manual d'instruccions" de com aplicar la presidència. Tot i els contratemps, fins ara el resultat de la presidència espanyola "és positiu", ha dit Moreno, i s'"estan realitzant totes les fites que es volien".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })