red.diariocritico.com

Encara que creu "necessaris" els ajustos

Geli recorda a Zapatero la necessitat de mantenir la indústria farmacèutica catalana davant la reforma del sector

La consellera afirma que és "molt potent" i "aporta molts assajos clínics"

La consellera de Salut, Marina Geli, ha demanat que la reforma farmacèutica que ha proposat el president del govern estatal, José Luís Rodríguez Zapatero, -que ha de permetre estalviar diners públics-, sigui compatible amb el manteniment de l'activitat de la indústria farmacèutica catalana. La consellera ha recordat que aquest indústria és "molt potent" i aporta "molts assajos clínics" per a la millora del coneixement científic al conjunt de l'Estat. '"Hem d'aconseguir minimitzar els riscos per aquestes empreses", ha indicat. Geli ha afirmat però que els ajustos proposats per Zapatero "són del tot necessaris" perquè la principal prioritat és ara, segons Geli, la creació de llocs de treball.

Entre molts dels punts proposat pel president del govern espanyol per abaixar el dèficit públic també hi ha inclosa una reforma farmacèutica. Aquesta proposa, entre d'altres, inclou una revisió del preu dels medicaments exclosos del sistema de referència i ajustar el nombre d'unitats que contenen els envasos dels medicaments a la duració dels tractaments. També es farà possible dispensar els medicaments en unidosis, de manera que els pacients podran comprar la quantitat exacta d'unitats que necessiti i no tota una caixa com passa ara.

Davant d'aquesta nova mesura, la consellera de Salut, Marina Geli, ha demanat que es busqui l'equilibri entre garantir l'estalvi en medicaments però que això no perjudiqui a les empreses farmacèutiques de l'Estat i, segons ha dit, tampoc de Catalunya "on són especialment potents". Geli ha lloat el caràcter innovador de la indústria farmacèutica catalana i ha dit que aporta molt coneixement científic a tot l'Estat.

Segons ha recordat Geli, la Generalitat ja havia fet un consell interterritorial per tal d'arribar acords per estalviar en la factura de farmàcia que, en el cas de Catalunya, és d'uns 3.000 MEUR anuals. Ara bé, Geli ha recordat que en el tema de la revisió de preus l'Estat té la competència exclusiva.

Davant les mesures de Zapatero per disminuir el dèficit públic, inclosa una davallada del 5% del sou dels funcionaris i una congelació a partir del 2011, Geli ha manifestat que aquests ajustos "són del tot necessaris". "Aquestes ajustos ens han de permetre tenir crèdit a Europa i generar ocupació, que és la màxima prioritat", ha manifestat la consellera que ha recordat que la Generalitat, a través del seu president i el conseller d'Economia, ja han anunciat que també aplicaran mesures d'aquest caire per contenir la despesa pública. Geli ha augurat que en el proper consell de Govern l'executiu valorarà l'impacte de les mesures aprovades per l'Estat i, alhora, concretarà les que prepara per aplicar a Catalunya.

"Aquests ajustos són del tot necessaris per continuar amb la protecció social", ha indicat Geli que diu que"'ningú s'esperava fa uns any"' que la prioritat fos garantir que es cobressin les prestacions d'atur. "Us imagineu que les més de 600.000 persones que estan a l'atur a Catalunya no poguessin cobrar?", ha assenyalat la consellera. Per això, ha demanat que hi hagi un "esforç col·lectiu" i que els que tenen feina fixi "siguin una mica més pobres" per garantir que els que no tenen feina en puguin trobar. "Aquesta és la principal prioritat", ha remarcat.

La consellera de Salut, Marina Geli, ha fet aquestes declaracions en la inauguració aquest matí d'unes jornades sobre les noves tecnologies aplicades al món de la salut, al parc científic i tecnològic de Girona.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })