red.diariocritico.com

Al referèndum per la reforma de la Diagonal

Més de 100 queixes ciutadanes, la majoria per la poca visibilitat de l'opció C

Tot això, en només 48 hores, tal com reconeix el tinent d'Alcalde d'Urbanisme, Ramon García-Bragado

En els dos primers dies de consulta de la Diagonal, més de 100 persones han presentat reclamació per escrit als punts de votació presencials. El tinent d'alcalde d'Urbanisme a l'Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado, ha reconegut aquest dijous que només en les primeres 48 hores de consulta ja s'han recollit aquestes queixes.

García-Bragado ha insistit, en la seva compareixença diària per donar les dades sobre participació, que els sistemes escollits per acreditar-se i poder votar a través d'internet "són segurs", i no ha dubtat en donar tota la credibilitat i validació al qüestionat sistema per demanar la clau amb un SMS que va permetre suplantar la identitat del president del PP de Barcelona, Alberto Fernández Díaz. A més, el tinent d'alcalde ha volgut comparar el sistema amb "el vot per correu", que igual que amb l'SMS "només permet que es detecti la suplantació de la identitat si el votant va a votar i no pot". D'aquesta manera García-Bragado argumentava la postura del govern local que s'aferra a que "si algú comet el delicte de suplantar la identitat a algun barceloní, deixa rastre i se'l localitzarà". "Que s'ho pensin", ha amenaçat el tinent d'alcalde dirigint-se als que puguin intentar votar en nom d'altres persones.

D'altra banda, García-Bragado ha donat aquest dijous les primeres dades de reclamacions i queixes des de l'inici de la consulta, tot i que no ha donat la dada de tots els dies que està en marxa. El tinent d'alcalde ha explicat que l'Ajuntament "ha rebut 105 reclamacions als punts de votació presencial" entre dilluns i dimarts. De les queixes recollides per telèfon no ha volgut aportar dades, donat que, segons ha dit "s'estan separant encara les que són queixes per la consulta i les que són per altres qüestions". Així, de les 105 reclamacions, García-Bragado ha explicat que fins a 94 fan referència "a que l'opció C no es veia suficient" entre el format de vot i en comparació amb la A i la B. Nou de les altres queixes es referien a "problemes informàtics i tècnics" i totes es van recollir el primer dia de votació, i la resta no feien cap al·lusió a la consulta de la Diagonal.

García-Bragado ha assegurat que totes les reclamacions tindran resposta i, en referència a les queixes per la visibilitat de l'opció C, ha dit que "és prou visible" i això és el que es dirà als barcelonins que s'han queixat per aquesta qüestió. En tot cas, el tinent d'alcalde no ha volgut avançar si demanaran responsabilitats a les empreses responsables del sistema per les deficiències detectades o les queixes rebudes. "Quan acabi tot el procés farem una anàlisi de tots els camps", ha afegit.

Pel que fa al recompte diari de participació que fa l'Ajuntament, García-Bragado ha dit que fins dimecres a les 24:00 hores de la nit havien votat 93.882 persones, el que suposa un 6,64% del total del cens. A la xifra s'arriba després que el dimecres participessin 30.944 barcelonins, una xifra una mica inferior que l'enregistrada el segon dia. Fins ara, el 54,94% dels votants ho ha fet per Internet, i el 45,06% presencialment als punts de votació. El tinent d'alcalde ha insistit que el ritme de votació és bo i que "la xifra de participació és alta". Fins i tot s'ha atrevit a dir que els ciutadans estan votant "massivament", tot i no haver arribat encara al 7% de participació en tres dies de consulta.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios