red.diariocritico.com

Divendres 1 de juliol

La comissió d'estudi per al Concert Econòmic s'obrirà amb la compareixença de dos catedràtics en Dret Constitucional

La comissió d'estudi per al Concert Econòmic s'obrirà amb la compareixença de dos catedràtics en Dret Constitucional

Alejandro Saiz i Ferran Requejo donaran el tret de sortida

Dos catedràtics en dret constitucional i un altre de ciència política seran els primers a comparèixer en la comissió d'estudi d'un nou model de finançament basat en el concert econòmic del Parlament, que es tornarà a reunir l'1 de juliol a la Cambra catalana.

Segons l'ordre del dia, la primera compareixença serà la del constitucionalista de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Alejandro Saiz, seguida de la del catedràtic de ciència política de la UPF, Ferran Requejo, i la sessió conclourà amb la del catedràtic de dret constitucional a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Francesc de Carreras. La comissió, que ja s'ha reunit en un parell d'ocasions, va acordar en la darrera trobada que les sessions es desenvoluparien a porta tancada i que compareixerien un total de 38 experts, entre els quals el conseller basc d'Economia, Carlos Aguirre i l'ex líder del PP català i president del Cercle d'Economia, Josep Piqué, així com els citats catedràtics. També compareixeran en la comissió el catedràtic de Dret Financer i Tributari de la Universitat de Navarra, Fernando de la Guardiola, l'exvicepresident del Tribunal Constitucional Carles Viver i Pi-Sunyer i l'advocat Heribert Padrol. Aportaran també el seu punt de vista sobre el concert econòmic per a Catalunya l'expresident del Consell d'Experts Econòmics d'Alemanya, Jürgen Donges, i el ministre de Finances de Baden-Württemberg, Nils Schmid. Està previst que la comissió es reuneixi cada divendres de juliol, setembre i octubre i el seu treball s'estructurarà en tres blocs: àmbit jurídic, àmbit fiscal tributari i finançament.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })