red.diariocritico.com

Ho ha anunciat Felip Puig

Els Mossos d'Esquadra tindran una unitat destinada a combatre la guerilla urbana

Els Mossos d'Esquadra tindran una unitat destinada a combatre la guerilla urbana

El conseller d'Interior també perseguirà els organitzadors de la protesta del 15 J

El conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, ha anunciat que intensificarà la seva lluita sense quarter contra uns grups que qualifica de "guerrilla urbana" amb una unitat adscrita a la Divisió d'Informació que estarà especialitzada en l'obtenció de proves i instrucció d'atestats.

Pel què fa les agresions patides pels diputats quan s'ecaminaven al Parlament el dia 15, el conseller ha senyalat que, a més d'identificar els violents i als que els van tractar d'impedir l'entrada, també perseguirà els organitzadors de la protesta. En la seva compareixença a la Comissió d'Interior, Puig ha explicat que estan dedicant molts esforços a trobar els responsables dels incidents i que tenen a dos comissaris treballant en aquest assumpte: un que es dedica a coordinar les indagacions amb la Fiscalia i el cap de la Divisió d'Informació. Aquest últim tractarà d'identificar els agressors de diputats, així com de treballadors i policies, als que coaccionar a parlamentaris per impedir l'entrada, i als organitzadors. Així, el conseller ha asseverat que "van a per totes" contra els que van protagonitzar el bloqueig per intentar que ningú quedi impune i ha advertit que demanaran fins a l'últim detall perquè assumeixin les responsabilitat dels fets. Alhora, Puig també ha fet referència a la creació d'una unitat policial per a lluitar contra la guerrilla urbana. En aquest sentit, una comissió de treball analitzarà quins nous recursos materials i tàctiques policials poden adoptar contra els violents, i que explorarà la manera de "posar en tensió el Codi Penal" per deixar de ser tan permissius amb els esvalotadors, a més que impulsaran modificacions legislatives. Falta de diligència El conseller ha lamentat la imatge que es va donar del Parlament sotmes a molta tensió durant les hores de l'intent de bloqueig i ha admès que es van cometre errors durant el dispositiu -"no va sortir del tot bé"- ja que no es va poder proteger la integritat de tots els parlamentaris. Felip Puig ha reiterat que es van complir els objectius principals del dispositiu -salvaguardar la inviolabilitat del Parlament i garantir el ple i evitar que s'estenguessin les "batalles campals" a tota la ciutat com a conseqüència de l'operatiu- però que no van ser prou diligents. "En alguns casos no vam tenir la capacitat suficient de resposta" davant d'una situació complexa i canviant, però ha assegurat que sí van preveure per endavant el dispositiu policial. Ha admès que l'entrada dels diputats en helicòpter i furgons policials va ser un mètode "excepcional previst per a situacions d'emergència".
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })