red.diariocritico.com

Marta Rovira serà, com s'havia anunciat, la seva número 2

Oriol Junqueras confirma que vol presidir ERC i comença marginant als actuals pesos pesants

Oriol Junqueras confirma que vol presidir ERC i comença marginant als actuals pesos pesants

L'eurodiputat creu en le necesitat de renovació de les sigles històriques

L'eurodiputat d'ERC i alcalde de Sant Vicenç dels Horts (Barcelona), Oriol Junqueras, ha confirmat aquest dijous que liderarà una candidatura per presidir el partit, i ha anunciat -tal com havia avançat en dates prèvies- que, si guanya, la secretària general serà Marta Rovira, l'actual vicesecretària general d'Acció Sectorial i Programes dels republicans.

En una entrada al seu bloc adreçada als militants i recollida per Europa Press, Junqueras ha argumentat que opta al lideratge del partit perquè el mou el convenciment que ERC necessita renovar-se i pels suports rebuts per part de les seccions locals de la formació. La renovació que defensa l'eurodiputat es constata en haver elegit Rovira com a número dos, i no a altres dirigents més propers a l'actual president, Joan Puigcercós, com la portaveu del partit al Parlament, Anna Simó, o l'actual secretari general, Joan Ridao. Junqueras demana l'aval dels militants per aconseguir un partit capaç de "connectar de nou amb les esperances de tots els que anhelen un partit unit, fort i decidit a escriure noves pàgines decisives en el camí cap a la plenitud nacional i la justícia social". Així mateix, ha assegurat que el seu projecte advoca per "fer pinya i construir un lideratge col·lectiu" que aconsegueixi passar pàgina a la fractura interna que va evidenciar el partit en l'últim congrés i que va originar diverses escissions. Després de la debacle electoral de les autonòmiques i de les municipals, Junqueras aposta per, des de la generositat, el pluralisme, el rigor i l'honestedat, construir un "lideratge col.lectiu i un projecte polític creïble" per a la ciutadania. A la recerca d'avals Per fer efectiva la seva candidatura, el tàndem Junqueras-Rovira haurà d'aconseguir, abans del 18 de juliol, l'aval del 5 per cent dels militants del partit o el suport de dues seccions locals. És la segona candidatura a liderar ERC que es presenta, després que anunciés la seva l'exsenador Carles Bonet, que encara no ha precisat amb qui compta per la secretària general del partit. Els militants elegiran el substitut de Puigcercós al capdavant de la formació el 17 de setembre, mentre que l'1 d'octubre s'organitzarà el Congrés que haurà d'aprovar la ponència que definirà la 'full de ruta' del partit i la seva nova Executiva.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })