red.diariocritico.com

La qüestió de l'Impost de Successions, ajornada

El contracte d'immigració i els trets bàsics dels Pressupostos, en l'agenda política prèvia a la campanya electoral

El contracte d'immigració i els trets bàsics dels Pressupostos, en l'agenda política prèvia a la campanya electoral

Una Proposició de Llei d'Igualtat i la reforma legislativa de l'Autoritat Catalana de la Competència, també seran debatudes

El dia 6 de maig comença la campanya de les eleccions municipals, que està destinada a marcar l'agenda política del tram mitjà del mes en qüestió, fins el dia 20 en què s'acabarà. Abans de l'inici, però, el Parlament abordarà un tema espinós com és el contracte d'immigració que ha d'exigir una sèrie de requisits per a tot forà que vulgui residir a Catalunya. La Proposició de Llei, impulsada pel PP, té difícil prosperar, a causa de quatre esmenes a la totalitat presentades. D'altra banda, aquest divendres es coneixeran els trets bàsics dels Pressupostos de la Generalitat per al 2011, que el Govern explicarà als grups parlamentaris.

El Parlament no debatrà l'eliminació de l'impost de successions en el ple del 4 i 5 de maig, un dia abans que comenci la campanya electoral de les municipals, tot i que el Govern volia que es tramités pel procediment en lectura única, la qual que impediria la possibilitat d'esmenar el text. Fonts parlamentàries han explicat a Europa Press que així ho ha decidit la Junta de Portaveus, encara que la setmana passada va ser el propi portaveu adjunt de CiU al Parlament, Ramon Espadaler, que va avançar que plantejarien l'opció de la lectura única i va defensar la potestat del Govern d'utilitzar aquesta via davant el rebuig unànime de l'oposició. La Cambra catalana sí que debatrà una Proposició de Llei del PP que proposa un contracte d'immigració que exigeix ​​una sèrie de requisits a les persones que volen residir a Catalunya. El text arriba al ple amb quatre esmenes a la totalitat, pel que té poques possibilitats de tirar endavant. Els grups també s'han de pronunciar al voltant d'una Proposició de Llei d'Igualtat, presentada per PSC, ERC i ICV-EUiA, i un projecte de reforma de la Llei de l'Autoritat Catalana de la Competència. A més, la Generalitat explicarà aquest divendres als grups parlamentaris les línies bàsiques dels pressupostos de 2011, que preveu completar per a juny, han informat a Europa Press fonts de la Conselleria d'Economia i Coneixement. Les trobades, convocades aquest dimarts, s'han de fer per separat amb cada grup al llarg de tota la jornada del divendres a la seu de la Conselleria d'Economia. El conseller Andreu Mas-Colell explicarà les "línies orientatives"dels comptes de la Generalitat, ja que els departaments encara s'estan concretant els seus pressupostos, que han d'incloure una retallada mitjà del 10% en la despesa.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })