red.diariocritico.com

Les empreses podran obviar el conveni si perilla seva viabilitat

Sindicats i patronal desencallen el conflicte del metall a Catalunya

La signatura de la taula de salaris és "imminent" segons els representants empresarials

UGT, CC.OO. de Catalunya i la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) han signat aquest dimecres un acord per flexibilitzar l'aplicació salarial del conveni col·lectiu del metall de Catalunya. L'acord possibilita a les empreses despenjar-se del conveni i no aplicar les pujades salarials vigents en cas que perjudiquin la seva viabilitat i bona marxa del negoci.

Patronal i sindicats han acordat que, mitjançant la comissió paritària del conveni col·lectiu, atendran les empreses que acreditin la necessitat d'acollir a la clàusula de no aplicació salarial vigent en el conveni actual. L'acord posa fi així a mesos de polèmica al voltant de l'aplicació de les taules salarials, ja que els sindicats exigien el compliment del conveni, mentre que la UPM considerava inviable assumir els increments salarials pactats en convenis anteriors a la crisi. En l'acord signat l'abril de 2010 es va redefinir el concepte d'IPC previst i es va establir un IPC de referència en funció de l'increment de preus real dels anys 2010 i 2011, una pujada que la patronal argumenta que moltes empreses no poden assumir. Segons han explicat a Europa Press fonts de la UPM, una vegada assolit aquest acord, la signatura de les taules salarials és "imminent". A la signatura de l'acord també ha participat el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, com a representant del Govern, que ha actuat com a mediador i que es compromet a crear una taula per desenvolupar propostes concretes i acordar solucions per traslladar a un Pla Específic d'Actuació per al sector. El disseny del Pla d'Actuació, que haurà d'estar finalitzat el juliol de 2011, ha de preveure línies d'actuacions sobre internacionalització, formació, finançament, innovació, nous sectors, mesures de xoc per a sectors en vies de desaparició, competitivitat, salaris, negociació col·lectiva i orientació laboral. Els signants de l'acord han manifestat la necessitat de treballar conjuntament davant la pèrdua de competitivitat del teixit empresarial català com a conseqüència de la crisi, que ha provocat el tancament d'empreses i la destrucció d'ocupació.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })