red.diariocritico.com

No cal ser soci de la patronal

80 empresaris refloten la seva vida personal amb el programa Emppersona de Fundació Pimec

L'atenció continuarà per als qui no han assolit l'objectiu

Fundació Pimec Acció Social ha ajudat a 80 empresaris a reflotar la seva vida professional després del fracàs dels seus negocis a través del programa Emppersona, que en total va atendre 120 persones el 2010, segons el balanç que la fundació ha presentat aquest dimecres. Emppersona és a l'abast de qui pugui necessitar acollir-s'hi, sigui o no membre de Pimec.

Entre els que van superar la situació de crisi, el 37% han mantingut el negoci, el 17% ha creat una nova empresa i el 13% treballa per compte aliè. El director de Fundació Pimec, Ramon Vila, ha explicat que l'atenció als que no van aconseguir reconduir els seus negocis seguirà durant un any, i ha previst que s'incorporin al programa uns 150 nous empresaris aquest any. Vila ha definit aquests casos com "realment complicats i durs", i ha afegit que en aquestes ocasions és fonamental l'acollida i el suport emocional. El perfil de les persones ateses és el d'un home amb estudis universitaris, de més de 50 anys, que viu amb la seva parella a Barcelona o a l'àrea metropolitana, i que ha conegut el programa a través dels mitjans de comunicació. Vila ha destacat que només el 2% dels que van acudir són socis de Pimec, i ha subratllat la voluntat social de la fundació, "que obre els braços a qualsevol que necessiti auxili". Per a la seva segona edició, aquest any, Emppersona compta amb una dotació de la Generalitat de Catalunya d'uns 50.000 euros, el 75% del pressupost del projecte, que ascendirà als 70.000 euros. A més, el director de la fundació ha celebrat la incorporació del programa en el projecte Reinicia't que han impulsat al costat de la patronal Cecot i els sindicats UGT i CC.OO.. La iniciativa, que es desenvoluparà en tot el territori català, oferirà atenció i assessorament als empresaris amb un fracàs a l'esquena per acceptar la nova situació i definir el seu itinerari personal d'inserció laboral.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })