red.diariocritico.com

Coincidència entre Hereu i Trias

Barcelona serà una segura candidata a organitzar els Jocs d'Hivern de l'any 2022

Barcelona serà una segura candidata a organitzar els Jocs d'Hivern de l'any 2022

El candidat convergent inclourà la iniciativa al seu programa

El candidat de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, ​​Xavier Trias, inclourà en el seu programa per a les eleccions municipals del 22 de maig la candidatura de la capital catalana i el Pirineu a organitzar els Jocs d'Hivern de 2022, que va presentar fa poc més d'un any l'alcalde i candidat socialista a la reelecció, Jordi Hereu.

Trias ha celebrat aquest dimecres un acte sobre les seves propostes relacionades amb l'esport amb uns 200 assistents, en què ha advocat per seguir organitzant grans esdeveniments esportius perquè generen molta riquesa: "Hem d'apostar de manera molt clara per les grans cites esportives", ha recalcat. El convergent no ha citat directament els Jocs, encara que si ha fet una referència vetllada quan ha considerat que la ciutat ha d'exercir de capital de Catalunya i de la catalanitat, i des d'aquesta posició "pot fer moltes coses per ajudar al Pirineu", tenint en compte que la marca Barcelona és molt més coneguda en el món que la de Catalunya. "Estem absolutament d'acord amb els Jocs", ha afirmat l'edil Maite Fandos, i organitzats de forma conjunta amb la Generalitat i sobretot amb les institucions del Pirineu, ja que volen que vertebri Barcelona amb la resta del país, i ajudin a l'economia, el turisme i la pràctica dels esports d'hivern, com l'esquí i el patinatge sobre gel. Trias ha reiterat que pretén "un canvi de prioritats i de formes" a governar la ciutat, i, al combat contra l'atur, el segueixen altres dues prioritats en què també té a veure l'esport -l'educació, i la sanitat i qualitat de vid -, de manera que l'esport tingui molt més pes en el desenvolupament curricular escolar. Dèficit i col·laboració A més, vaticina que si és alcalde no tindrà diners a les arques municipals, de manera que la col·laboració públic-privada "serà més important que mai", de manera que buscarà pactar amb les entitats quan obrin equipaments per a no fer-los la competència i que no s'enfonsin, i apostarà per concerts i contractes-programa per evitar la discrecionalitat en les subvencions. En suma, Trias ha recordat que sempre feia dèficit quan era conseller de Sanitat amb el president Jordi Pujol, de qui ha recordat que va aprendre la importància d'un govern col·legiat, però ha destacat que les coses funcionen actuant amb rigor i col·laborant amb els altres, comptant "fins i tot amb els que no són teus". Entre altres propostes, CiU vol construir més instal·lacions -pavellons, pistes cobertes, camps de rugbi i cricket, cobrir el velòdrom i circuit d'agilit -, fer de la muntanya de Montjuïc un parc de l'esport i dels Tres Turons un espai per els d'aventura, potenciar les modalitats nàutiques i les competicions de les seleccions catalanes. També ha intervingut l'ex jugador i ex entrenador d'hoquei patins, i nou Secretari General de l'Esport de la Generalitat, Ivan Tibau, que ha elogiat Trias, de qui ha destacat que té el millor equip i capità, i ha conclòs: "Demostra diàriament joc net i bones maneres de fer política".
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })