red.diariocritico.com

Europa i els Estats Units són els destins

La Caixa i Criteria recorren el món per explicar el seu projecte de CaixaBank i obrir mercats

La Caixa i Criteria recorren el món per explicar el seu projecte de CaixaBank i obrir mercats

També està informant als accionistes minoritaris

La Caixa i Criteria recorreran aquest mes les principals places financeres d'Europa i Estats Units per explicar als analistes i inversors CaixaBank, el banc a través del qual el grup vehicularà el negoci financer.

Segons el calendari remès a analistes a què ha tingut accés Europa Press, el director general de La Caixa, Joan Maria Nin, i el conseller director general de Criteria, Gonzalo Gortázar, van iniciar el passat dimecres a Londres una ronda de presentacions que els va a portar per cinc ciutats europees i dos nord-americans durant les properes setmanes.

Londres va comptar amb dues presentacions, dimecres i dijous, i el 'roadshow' seguirà aquesta setmana amb cites a París (aquest dimarts 8 de març) i Frankfurt (dia 9), per després passar a Estats Units: el dia 15 de març recalarà a Boston, i els dies 16 i 17 serà el torn de Nova York, també en doble convocatòria.

Després, els directius de La Caixa i Criteria tornaran a Europa, on presentaran el nou banc el dia 22 d'Edimburg i el 23 a Holanda.

A més de donar a conèixer als mercats la reorganització del grup La Caixa, Criteria també està informant per carta als seus més de 300.000 accionistes minoritaris sobre les característiques i calendari de l'operació, per la que passaran de tenir títols d'una societat que agrupa les participades de La Caixa a ser accionistes d'un banc, ja que Criteria passarà a ser CaixaBank.

La missiva, signada per Isidre Fainé com a president de Criteria -a més de ser-ho de La Caixa-, agraeix als accionistes la confiança que han dipositat en Criteria, i els anima a mantenir-la, alhora que fa referència al "interès" que han fet arribar altres petits inversors potencials.

"Esperem incorporar al projecte en el futur, per construir una base accionarial encara més forta i nombrosa", explica en el text, al qual acompanya un annex que recorda que Criteria emetrà bons necessàriament convertibles en accions per fins a 1.500 milions d'euros que es col·locaran a través de la xarxa de La Caixa als seus clients, i que també podran comprar els actuals minoritaris de Criteria.

Nou banc sense deixar de ser caixa

L'entitat financera presidida per Fainé mantindrà el estatus de caixa i l'obra social, i controlarà el 81,1% del capital del nou banc, així com el 100% d'un holding no cotitzat en el que inclourà els actius immobiliaris i les participacions industrials excepte Telefónica i Repsol (que tindrà CaixaBank perquè són actius disponibles per a la venda).

La reestructuració del grup està prevista per abans d'agost, i CaixaBank naixerà amb un valor comptable de 20.300 milions, un 'core capital' del 10,9% -segons criteris de Basilea II, i superior al 8% avançant a 2009 les exigències de 2012 de Basilea III-, i una liquiditat de gairebé 20.000 milions, alhora que estarà lliure de riscos immobiliaris.

La Caixa preveu en el futur reduir la seva participació en CaixaBank conforme el nou banc vagi creixent, segons va explicar Nin -també vicepresident de Criteria- el dia 25 en una videoconferència amb analistes recollida per Europa Press.

Nin va assenyalar que la voluntat de Criteria ara per ara és mantenir el 81,1% del capital inicial, i que en el futur seguirà ostentant la majoria del capital, encara que "entre el 81% i el 51% hi ha molt marge".

Caixa Bank tindrà un 'free-float' inicial del 18,9%: el 18,5% corresponent als accionistes minoritaris de Criteria i el 0,4% als empleats del grup. "El banc creixerà i, naturalment, en el futur el 'free-float' creixerà", va argumentar.

Així mateix, Nin va considerar que "Caixabank és un pas natural en l'evolució de Criteria", que preveia anar augmentant el pes de la seva cartera financera fins al 60% dels actius totals quan va néixer fa tres anys i mig -a tancament de 2010 era del 37%-, objectiu que superarà amb la seva transformació en CaixaBank, que comptarà amb un 75% dels seus actius corresponents al negoci financer.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })