red.diariocritico.com

Pot obrir més delegacions i no en tancarà cap de les existents

La Generalitat incrementarà la representació diplomàtica de Catalunya a l'exterior

La Generalitat incrementarà la representació diplomàtica de Catalunya a l'exterior

El Govern nomena Senén Florensa secretari general d'Afers Exteriors en substitució de Roser Clavell

El Govern ha nomenat aquest dimarts el diplomàtic Senén Florensa secretari general d'Afers Exteriors, en substitució de Roser Clavell -a qui ha elogiat per dos mesos en el càrrec de manera interina-, i no descarta acabar obrint més delegacions a l'estranger aquesta legislatura "si és convenient", encara que descarta tancar les que hi ha.

El director general de Relacions Exteriors serà Salvador Sedó, Carles Llorens serà director general de Cooperació al Desenvolupament, i el diplomàtic Joan Prat serà delegat de la Generalitat davant la UE, ha explicat el portaveu de l'Executiu, Francesc Homs, en roda de premsa després del Consell Executiu.

Pel que fa a la resta de delegats a l'estranger, s'ha limitat a dir que les substitucions es faran "en els casos on es cregui convenient".

Sí que ha afirmat que "els representants de la diplomàcia catalana al món" han de prestar ara una atenció particular a la projecció de l'economia catalana, raó per la qual precisament podria obrir-se una o més d'una en aquest mandat si es veiés necessària.

Ha admès que es pot "redimensionar" alguna de les existents, però no es tancarà cap, al·legant que van ser precisament els governs de Jordi Pujol (CiU) els que van començar a obrir oficines a l'estranger.

Senén Florensa (Valls 1950) era fins ara director general de l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) i, entre el seu extens currículum, destaca que va ser ambaixador a Tunis i cònsol a Berlín, a més d'ocupar diversos càrrecs en els executius de Pujol, com secretari general de Comerç, Consum i Turisme i de Política Territorial i Obres Públiques.

Joan Prat (Barcelona 1942) ha estat fins ara representant permanent d'Espanya davant l'Organització per la Prohibició de les Armes Químiques (OPAQ), ha estat ambaixador davant els Països Baixos, i també ambaixador representant permanent en el en el Consell de l'Atlàntic Nord ( 2000-04).

Salvador Sedó (Reus 1969) presideix la consultora empresarial i d'enginyeria Nísiros, i pertany a la direcció d'UDC, i Carles Llorens (Còrdova 1963) és secretari de Relacions Internacionals de CDC.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })