red.diariocritico.com

Els principals sindicats i patronals es feliciten

Els agents socials observen amb satisfacció com l'acord de reforma de les pensions és la porta d'un nou tarannà pactista generalitzat

Joan Rosell ha resumit que ara " tots hem de fer el que hem de fer, independentment dels esforços que ens comporti"

Els sindicats i patronals catalans han fet una valoració positiva de l'acord sobre la reforma de les pensions al qual han arribat els agents socials i el Govern, ja que asseguren que la via dels pactes és l'única sortida a la situació de crisi. De fet, la coincidència generalitzada ha anat més enllà de la satisfacció per l'actual entesa atès que s'ha considerat que la mateixa suposa l'inici d'una nova manera més fructífera d'abordar futurs acords que, fins ara, es trobaven amb força entrebancs.

El president de Foment del Treball i de la CEOE, Joan Rosell, ha celebrat que a Espanya es comença a arribar a acords de més envergadura, en aquest cas amb la reforma de les pensions, i ha confiat que, més endavant, s'arribi també un pacte sobre la negociació col·lectiva.

En declaracions a la premsa després d'una reunió amb l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu -a la qual també ha assistit el president de Pimec, Josep González, i els secretaris generals de CCOO i UGT de Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez-, Rosell ha remarcat la importància que els acords es consensuïn amb tots els grups parlamentaris, a més de amb els agents socials.

"En un moment en què el país viu una situació complicada tots hem de fer el que hem de fer, independentment dels esforços que ens comporti. Entre tots, sortirem d'aquesta", ha confiat Rosell.

Pimec ha considerat avui que la reforma de les pensions era "inevitable i urgent", i ha destacat que les mesures que s'adoptin han de facilitar el trànsit progressiu cap a un sistema de pensions públic modern.

El seu president, Josep González, ha afirmat que el sol fet d'arribar a un principi d'acord ja té valor, però que ara s'haurà d'estudiar com es desenvolupa.

González ha confiat que la voluntat de pacte tingui continuïtat també en la reforma de la negociació. "Tenim l'esperança que si s'ha pogut aconseguir això, es podran aconseguir altres tipus de pacte", ha sostingut.

Els líders sindicals també s'han felicitat per l'acord. Álvarez ha celebrat el pacte inicial i ha confiat que suposi l'inici del desbloqueig de la sequera d'acords dels últims anys "i un pas endavant contra l'atur, en el que també ha coincidit Gallego, que ha assegurat que la millor forma de abordar la crisi és a través de pactes.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })