red.diariocritico.com

Trasllat a les antigues instal·lacions de Sony

Ficosa mantindrà íntegra la seva plantilla de Rubí tot i que la concentrarà a Viladecavalls

La firma detalla els seus plans de futur en totes les àrees

Ficosa concentrarà la producció del grup a Catalunya en l'antiga planta de Sony a Viladecavalls per reduir costos i inversions, el que suposarà traslladar uns 650 treballadors de les plantes de Rubí -de la quals es mantindran tots els llocs de treball- i Mollet (Barcelona) i 50 de les oficines centrals de Barcelona, amb la qual que comptarà amb una plantilla final d'unes 1.600 persones. L'empresa ha explicat els seus plans integrals de futur aquest dimecres.

Segons ha informat avui la companyia en roda de premsa, la fàbrica de Mollet es tancarà, i es traslladaran, al mes de maig, uns 400 enginyers a Viladecavalls, mentre que les 90 persones de la planta de pintura es traslladaran a Sòria -on es concentrarà la part de pintures de la companyia- entre maig i finals d'any.

A Rubí es construirà un nou centre d'excel·lència de renovables i recanvis -en una nova fàbrica encara per determinar-, que requerirà uns 100 treballadors de la plantilla actual de 310, mentre que la resta es traslladarà a Viladecavalls, on es concentrarà la producció actual de Rubí -bufat i canvis de marxa i sistemes de fre-.

Aquesta unitat centrada en les energies renovables té l'objectiu de dissenyar i fabricar productes per a la millora de l'eficiència energètica, en els camps solar, eòlic i de reciclatge de residus.

El centre d'excel·lència de tecnologia per canvis, actuadors i mecanismes de vehicles, que havia de crear-se a Rubí, es traslladarà també a la nova seu de la companyia a Viladecavalls.

El trasllat dels treballadors de Rubí s'iniciarà el maig d'aquest any i acabarà el febrer de 2012 i Ficosa ha remarcat que es manté el compromís de mantenir els 310 llocs de treball, que es repartiran entre el nou centre de Rubí i la fàbrica de Viladecavalls.

A més, també es traslladarà a Viladecavalls part de la producció de Portugal, França i Polònia.

Així, durant els dos pròxims anys, la planta, on treballen prop de 900 persones, anirà incorporant de manera gradual el centre de R+D+i i les activitats d'automoció que en aquests moments es fan a les fàbriques de Rubí i en altres plantes fora d'Espanya, així com les oficines de Mollet i part de les oficines centrals de Barcelona, i al voltant de 700 empleats es traslladaran a Viladecavalls.

La unitat d'enginyeria -nou àmbit de negoci de la companyia- resultat de la aliança d'empreses entre Ficosa (50%) i Comsa Emte (50%) es dedicarà a projectes d'enginyeria i donarà suport a la transferència de tecnologies de Ficosa cap sectors com transport, aeroespacial, comunicacions, ferroviari, energies renovables i 'health tech', i estarà ubicada a Viladecavalls.

Durant 2011 i 2012, a la planta es continuarà la fabricació de televisors per a Sony de manera externalitzada, que s'anirà substituint gradualment per la producció de sistemes i components per a l'automòbil en els camps de la seguretat i la visió, les comunicacions, la mobilitat intel·ligent i el vehicle elèctric.

Diversificació

Així mateix, el conseller delegat de Ficosa, Xavier Pujol, ha anunciat que es diversificarà el negoci a altres sectors, buscant aplicacions alternatives de les solucions desenvolupades per a l'automòbil, i ha avançat que s'han tancat contractes amb empreses com Cirsa i HP.

Pujol ha explicat que el projecte de la nova planta permet a Ficosa realitzar tres dels seus cinc eixos estratègics: la diversificació de clients, l'optimització i reducció d'inversions i el foment de la R+D pròpia.

Ficosa calcula obtenir un resultat net d'uns 20 milions d'euros el 2010, un benefici que Pujol ha destacat que es deu principalment al fort augment de les vendes, que en el primer semestre va ser del 45%, de les quals el 90% es van realitzar fora d'Espanya, a la important reducció de costos (en 45 milions d'euros) i a la desinversió de la companyia en actius no estratègics, en concret la venda del 50% d'una aliança d'empreses amb l'empresa alemanya Huf.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })