red.diariocritico.com

El nou Govern, en contra del text

Villarejo dimiteix com a president del Comitè d'Ètica dels Mossos després del fiasco del codi regulador del comportament del cos

Els sindicats policials i de comandaments de la policia catalana així com el Consell del cos havien tombat la proposta

L'ex fiscal Carlos Jiménez Villarejo ha dimitit com a president del Comitè d'Ètica dels Mossos d'Esquadra, organisme que va impulsar el Codi de comportament del cos.

El codi, que va entrar en vigor el 17 de novembre, estava en el punt de mira de l'actual conseller, Felip Puig, que ja havia confirmat que el retirarien i que desmantellarien el Comitè d'Ètica perquè l'aprovació del document va fer sense consens i amb un biaix ideològic. També en el seu discurs d'investidura el president de la Generalitat, Artur Mas, es va mostrar contrari a l'esmentat codi. No tant per entendre que no ha d'existir sinó perquè és un instrument que ha d'emanar del propi àmbit que ha de regular, segon criteri de Mas.

El text, que recull els deures policials i amb la ciutadania que tenen els policies i també els drets dels agents, va suscitar el rebuig dels sindicats policials i de comandaments dels Mossos d'Esquadra i va ser tombat en el Consell de Policia.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios