red.diariocritico.com

Contundència amb els 'okupes' del Palau del Cinema

El nou Govern català posa al seu lloc als qui atempten contra el sistema

El nou Govern català posa al seu lloc als qui atempten contra el sistema

Puig avisa a aquests col·lectius de que "s'ha acabat la impunitat"

El nou conseller d'Interior, Felip Puig, no s'ha estat pels romanços bonistes que van marcar el tarannà del seu antecessor, l'ecosocialista Joan Saura. De dimarts a diumenge, del dia de l'ocupació de l'antic Palau del Cinema fins a la desocupació del mateix, només han passat sis dies. La contundència del Govern de CiU marca clares distàncies amb la displicència que, davant certs grups contra els que semblava poc progressista actuar, el Govern tripartit tenia la laxitud com a principi a l'hora de prendre decisions.

El conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, ha advertit aquest diumenge als activistes que havien 'okupat' l'antic Palau del Cinema de la Via Laietana de Barcelona, desallotjat pels Mossos d'Esquadra, que s'ha acabat la impunitat.

"S'ha acabat la impunitat per als que pensen d'ocupar propietats privades i alterar l'ordre públic forma part del paisatge de Barcelona i Catalunya", ha abundat el conseller en declaracions als mitjans en una visita a Puig-reig (Barcelona).

Puig ha felicitat els Mossos d'Esquadra per la seva actuació, que ha "impedit" que els activistes repetissin l'acció del dia de la vaga general, en què van 'okupar' l'antiga seu de Banesto a plaça Catalunya diversos dies abans i el desallotjament va generar greus disturbis al centre de la ciutat.

El conseller ha destacat que el desallotjament s'ha produït de manera "impecable", tot i que hi hagi un balanç de sis agents ferits amb contusions, i ha puntualitzat que tot el procés es va fer correctament: es va localitzar al propietari de l'edifici, que va presentar la denúncia, i se li va comunicar al jutjat de guàrdia.

Per això, ha agraït el "compromís i bona col·laboració" amb els estaments judicials i el "bon treball" fet pels 300 mossos s'han desplegar en el lloc, que gràcies a una actuació contundent han restablert la normalitat.

Per al conseller, que els Mossos identifiquessin a més de 400 persones a l'edifici 'okupat' i que el 15% fossin estrangers és un "símptoma de certa voluntat d'organització i projecció".

La policia catalana ha identificat a 418 activistes en el desallotjament de l'antic cinema situat al número 55 de la Via Laietana de Barcelona, encara no s'han produït detencions.

Sobre els incidents en el transcurs de la manifestació convocada per la CGT contra les retallades socials, que va precedir l'acció en l'edifici, Puig ha alertat que estudiaran aquests actes de "vandalisme" per si poden perseguir penalment als autors.

Actuació dels Mossos

I és que els Mossos d'Esquadra van començar a desallotjar passades les 23.00 hores d'aquest dissabte als activistes que 'okupaven' l'antic Palau del Cinema situat al número 53 de la Via Laietana de Barcelona.

Segons un portaveu de CGT, Ermengol Gassiot, a l'interior de l'edifici hi havia unes 450 que en el moment de la irrupció dels Mossos estaven fent una assemblea per abordar les accions de cara a la vaga convocada per al 27 de gener.

Ha explicat un portaveu del col·lectiu Assemblea de Barcelona que l''okupació' es va produir aquest dimarts, encara que s'ha fet pública aquest dissabte passades les 20 hores, moment en què ha finalitzat una manifestació convocada pel sindicat CGT contra les retallades socials.

A l'edifici, els 'okupes' han desplegat a la façana de l'edifici-batejat com 'Casa de la Huelga' -una enorme pancarta amb el missatge: 'La borsa o la vida. Si no lluitem ara estem morts. Que no ens aïllin', i han corejat consignes contra la policia: "No sou ningú sense pistola".

La marxa que ha precedit l'acció, en què es demanava aturar la retallada de les pensions, ha començat a les 17 hores a la plaça de Sants i durant el recorregut s'han fet pintades i s'han tirat petards de gran potència.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })