red.diariocritico.com

Destinació Lió

El Port de Barcelona ja té connexió ferroviària i per via d'ample internacional directa amb Europa

El president de la Generalitat, Artur Mas, destaca que el continent és el "mercat natural" de Catalunya

La terminal de contenidors del Port de Barcelona TCB s'ha convertit en la primera terminal portuària espanyola amb connexió directa amb Europa després que aquest dijous hagi sortit a les 13.10 hores el primer tren amb via d'ample internacional (UIC) des de les seves instal·lacions cap Lió i sense parada a Portbou.

En declaracions als mitjans, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que la posada en marxa del tren té un altíssim valor simbòlic i real perquè des de fa dècades Catalunya ha aspirat a tenir una connexió ferroviària d'ample internacional amb el seu "mercat natural ", que és Europa.

El president català ha explicat que l'aposta de Catalunya passa per connectar Europa i el mediterrani espanyol per potenciar el comerç exterior, per la qual cosa Lió només suposa una primera parada d'un ambiciós projecte, al mateix temps que ha recordat que per apropar-se a Europa és necessari que el transport ferroviari tingui més pes.

Mas ha sostingut que infraestructures com la que s'ha presentat aquest dijous són les que ajudaran a aixecar a Catalunya mitjançant la creació d'ocupació i la generació de confiança.

Per la seva banda, el president de l'Autoritat Portuària de Barcelona, Jordi Valls, ha ressaltat que si el passat 21 de desembre es va operar el primer tren de contenidors d'ample internacional des de la terminal ferroviària de Barcelona Morrot del Port de Barcelona, ara l'ample internacional arriba fins al moll, per la qual cosa s'amplia així l'àmbit d'influència en el mercat francès.

Valls ha assenyalat que des que el primer tren de contenidors amb destinació internacional sortís de TCB al febrer de 2009, fins a desembre de 2010 s'ha registrat un augment de l'activitat en un 300%, de manera que les perspectives per a 2011 són altes i es vol passar de dos a tres serveis setmanals.

El conseller delegat de TCB, Xavier Soucheiron, s'ha mostrat satisfet que els Pirineus hagin deixat de ser una barrera, i ha recordat que el 2010 més del 10% dels contenidors que van entrar o van sortir de la terminal ho van fer per tren, i que tres de cada quatre contenidors que van sortir del Port de Barcelona ho van fer a través de TCB Railway.

També ha ressaltat que aquest eix europeu, que va des Algesires fins a Estocolm, connecta a una població de més de 240 milions de persones, el que suposa més del 50% dels habitants de la UE, així com més del 65% del PIB europeu .

La vessant mediterrània d'aquest eix representa un 55% de la producció industrial de béns de consum, el 60% de les exportacions de la UE i més del 60% del trànsit portuari.

Ample internacional en totes les vies per al 2013

El pla de desenvolupament de TCB passa per l'ampliació de la terminal existent, així com per la instal·lació de l'ample internacional en totes les seves vies, que passaran de quatre a sis i tindran 750 metres de longitud.

En declaracions a Europa Press, el director general de TCB Railway, Xavier Moliner, ha explicat que aquest pla acaba el 2013 i que ja hi ha cinc vies operatives, una d'elles amb ample internacional, que permet arribar a França amb la instal·lació d'un tercer rail.

D'aquesta manera, TCB pot acceptar trens amb ample ibèric i ample internacional sense necessitat de realitzar una parada a Portbou, millorant així el seu servei.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios