red.diariocritico.com

De l'àmbit d'Economia i Territori

La Universitat de Barcelona impulsa la càtedra Pasqual Maragall, que serà dirigida per Germà Bel

La UB lloa la voluntat de "transformar" el món de l'exalcalde i antic president de la Generalitat

La Universitat de Barcelona (UB) ha presentat aquest dijous a la seva aula magna la càtedra Pasqual Maragall d'Economia i Territori elogiant la figura de l'expresident català per la seva voluntat incansable de "transformar" el món.

El catedràtic d'Economia de la UB Germà Bel, que serà l'encarregat de dirigir la càtedra, ha lloat que Maragall és el "paradigma" de la gent inconformista que no renuncia mai treballar per canviar allò que no li agrada de la societat, l'esperit amb el que comença a funcionar el projecte.

La càtedra té com a objectiu promoure la docència i la recerca sobre l'economia i el territori, dos àmbits vinculats que el rector de la universitat, Dídac Ramírez, ha assegurat que cada vegada generen més interès i pel qual moltes institucions i empreses perseguiran al futur ser assessorades.

El director general del Banc Santander, José Antonio Villasante, ha assegurat que es tracta "d'un projecte extraordinàriament potent i sensible per a la universitat", i que rebrà el suport financer de l'entitat en els pròxims quatre anys, un període prorrogable.

Villasante ha considerat que Maragall és una de les personalitats del país més importants dels últims 30 anys perquè els seus projectes com a gestor polític van tenir un "impacte durador en l'economia social", com els jocs olímpics de Barcelona de 1992.

Bel també ha avançat que la càtedra té vocació internacional, ja que ja estan previstes col·laboracions amb altres centres, com la Universitat d'Ohio, i convocarà ajuts per realitzar estudis que vinculin l'economia i la política mitjançant l'anàlisi de la governança del territori.

Maragall, agraït

Maragall, que aquest dijous compleix 70 anys, ha agraït a la UB i al Banc Santander la creació de la càtedra perquè corren "temps difícils" per arriscar en projectes acadèmics, i ha celebrat poder dedicar part de la seva activitat com a ex president al món universitari .

L'exdirigent del PSC, que va dedicar uns anys de la seva vida a l'ensenyament universitari, ha recordat que està fortament involucrat en la lluita contra l'Alzheimer, malaltia que pateix i per la qual ha creat una fundació que porta el seu nom, però s'ha mostrat molt satisfet per poder col·laborar en altres àmbits com el de la càtedra.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })