red.diariocritico.com

Dades d'Infoempleo.com

La recuperació del mercat laboral espanyol vindrà liderada per Catalunya

El 20 per cent de l'oferta es generarà al país

Catalunya liderarà la creació d'ocupació el 2011 amb més del 20% de l'oferta d'ocupació de treball a Espanya, seguida de Madrid amb el 16%, Andalusia amb el 14% de l'ocupació i el País Basc amb més del 9%, segons Infoempleo.com.

Aquestes comunitats sumaran així el 60% del total de l'oferta de treball que es generarà a Espanya durant el 2011 a causa de l'empenta dels sectors de consultoria, maquinària i industrial, així com a la producció i al comerç.

Així ho reflecteix l'Informe Infoempleo 2009. Previsions 2011 elaborat pel portal d'ocupació, que també recull que Extremadura i la Rioja són les comunitats que menys ocupació concentraran, amb 1,1% cadascuna respecte al conjunt d'ocupació espanyol.

En nivells molt semblants se situaran Cantàbria, que registrarà un 1,4%, i les Illes Canàries, amb el 1,5%.

L'estudi, a més, indica que el sector serveis congregarà més del 51% de l'oferta d'ocupació durant el 2011, seguit del de la indústria amb un 40%, mentre que la construcció es quedarà en valors propers al 3%.

A més, el desglossament de subsectors revela que la consultoria, amb un 6,5%, tindrà rellevància en la creació d'ocupació, seguida de la maquinària, construcció, sanitat, hoteleria i turisme, automoció, alimentació i telecomunicacions.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })