red.diariocritico.com

"No hi cap una ambició sense límits", afirma

Miquel Roca vincula l'augment de l'Estat del Benestar a l'increment de la creació de riquesa

L'advocat demana reformar el sistema de pensions

El president de la Societat Econòmica Barcelonesa d'Amics del País (SEBAP), l'advocat i expolític Miquel Roca Junyent, ha defensat avui que "no cap una ambició sense límits" en l'Estat del Benestar, i que "s'ha de generar riquesa per generar més benestar".

A la presentació de l'informe anual de l'entitat, ha argumentat: "Avui el que ens toca és ambicionar no perdre res i saber valorar l'Estat del benestar que tenim. Preservar és una gran victòria social".

Roca ha afegit que per a enfortir l'estabilitat de les pensions és "absolutament imprescindible" reformar el sistema de pensions a Espanya, i que el país no podrà "guanyar credibilitat" a Europa si no ho fa.

Així mateix, ha assenyalat que "algú s'ho ha de fer mirar si al mateix temps que es debat prolongar l'edat de jubilació hi ha prejubilacions als 52 anys".

Tres eixos per a tornar a créixer

Per sortir de la crisi, Roca ha exposat que Catalunya ha de recuperar la seva vocació europeista i liderar l'europeisme a Espanya, ajudant a enfortir les institucions comunitàries per incidir en tres eixos.

El primer és enfortir la societat del coneixement -per competir en el món amb valor afegit-, el segon generar ocupació -amb una política laboral comuna i coordinada amb la d'immigració-, i el tercer garantir l'Estat del Benestar " sense ambicionar el que no és possible".

Miquel Roca ha ressaltat que Europa "és una necessitat, i no hi ha pla B" per a Catalunya i Espanya sense Europa, de manera que Catalunya ha de seguir treballant per guanyar-se el respecte a la Unió Europea.

Roca ha dibuixat una Catalunya en "un escenari complicat però amb bases que ens haurien de permetre superar-lo".

"Catalunya ha de recuperar l'esperit d'exigència i compromís, superant la passivitat i prioritzant la creativitat i la innovació. El món és massa gran i Catalunya massa petita perquè ens limitem a fer d'espectadors", ha afegit.

També ha incidit que "el futur no es construirà només des de l'acció política, sinó des de l'actitud de la societat. Sense sacrifici, sense esforç, sense una actitud disposada a la qualitat i l'excel·lència, no serà possible sortir de l'actual situació".

Autogovern

En l'àmbit intern, ha destacat que Catalunya "no pot renunciar a la seva ambició d'autogovern", i que el compromís dels poders públics a Catalunya ha de ser "conciliar l'ambició nacional amb les urgències del dia a dia dels ciutadans".

L'informe de la SEBAP també adverteix de la "situació institucional complexa" que s'ha donat com a conseqüència de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, que ha provocat un "trasbals" important que ha vingut a agreujar la crisi", ha apuntat Roca.

L'entitat recalca que la reacció popular a la sentència del TC "no pot ser ni menystinguda ni oblidada".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })