red.diariocritico.com

Es valoren les seves connexions amb l'Amèrica Llatina

Felipe González, nou conseller independent de Gas Natural Fenosa

El nomenament reconeix el perfil de gran estadista de l'expresident espanyol

El consell d'administració de Gas Natural Fenosa ha designat per unanimitat l'expresident del Govern Felipe González nou conseller independent del grup energètic.

González, que té accions de la companyia, ha estat nomenat mitjançant el sistema de cooptació i substituirà al vocal José Arcas Romeu, que ha presentat la seva renúncia tant com a vocal com a president de la Comissió de Nomenaments i Retribucions.

En la designació, Gas Natural Fenosa destaca el reconeixement de González com a estadista i la seva "profunda connexió amb Amèrica Llatina", on la companyia té presència des de fa 18 anys.

Venda de la participació en Gas Aragón

D'altra banda, la companyia ha tancat la venda de la seva participació del 35% en l'empresa Gas Aragón per 75 milions d'euros, en una operació inscrita en el contracte de compravenda d'actius signat entre el grup energètic i Endesa el passat mes de juliol.

En una nota, la companyia presidida per Salvador Gabarró indica que l'operació està valorada en 75 milions d'euros i genera unes plusvàlues brutes de prop de 40 milions d'euros per a Gas Natural Fenosa.

Al juliol, la companyia va assolir aquest acord amb el grup presidit per Borja Prado per la venda del seu 35% en Gas Aragón o de la societat designada per aquesta o els seus accionistes.

No obstant, la transacció estava condicionada al fet que Endesa acordés amb un tercer la venda d'una participació majoritària a Endesa Gas, la qual cosa es va materialitzar el 27 de setembre.

Un cop resolts altres detalls com les autoritzacions pertinents i el compliment d'una diverses condicions suspensives, Gas Natural Fenosa ha pogut executar finalment l'operació.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios