red.diariocritico.com

En té el 30,1 per cent del capital

Criteria defensa la solvència del Banco Portugués de Investimento

El conseller general de la participada per La Caixa, Gonzalo Gortázar, que el país lusità està en situació complicada però no l'entitat en qüestió

El conseller director general de Criteria, Gonzalo Gortázar, ha defensat la "solvència i fortalesa en qualitat creditícia" del Banco Portugués de Investimento (BPI), del qual posseeix el 30,1% del capital y ho ha defensat malgrat les pressions dels mercats internacionals sobre el futur de Portugal.

En una conferència a Matins ESADE sobre la internacionalització de la societat que agrupa la cartera de participades de La Caixa, Gortázar ha afirmat que Portugal "està en una situació complicada, però no BPI", i ha recordat que el banc lusità va ser l'entitat financera millor posicionada del país en els test d'estrès d'estiu. Encara més, Gortázar ha considerat que Portugal està encara "molt lluny" de ha de ser intervinguda i que, encara que així fos, BPI no es veuria arrossegat. "No em preocupa", ha assegurat.

En el cas d'Erste Bank, del qual Criteria participa en un 10,1%, també ha descartat ara una "onada de desestabilització de l'economia austríaca", després d'un període d'augment de la morositat que ara s'està moderant. Així, manté els plans a mig-llarg termini d'arribar fins a un 20% de l'entitat d'Europa de l'Est, igual que en el cas de Bank of East Asia, on actualment té el 14,9%.

En la seva intervenció, Gortázar ha destacat l'èxit de l'aliança des de 2008 amb el multimilionari Carlos Slim a Mèxic a través de GF Inbursa -on Criteria té el 20%-, que ha triplicat la xarxa d'oficines en tres anys, fins un total de 266.

Criteria i Slim també van signar un acord per anar de la mà en una eventual expansió per Amèrica Llatina, sobre la qual Gortázar ha assenyalat: "No necessitem precipitar". "En les inversions hem encertat fins avui, sempre hem estat molt selectius i seguirem sent-ho", ha reblat.

Respecte a la imatge internacional d'Espanya, ha opinat que està sent excessivament castigada en els mercats, però s'ha mostrat partidari de "fer el que sigui necessari perquè la credibilitat i la confiança no s'esquerden", perquè en depèn l'accés a el finançament exterior.

Amb tot, ha destacat com favorable per al país la seva representació d'empreses multinacionals de prestigi: "Quantes multinacionals tenen Irlanda i Grècia?", Ha llançat com a pregunta retòrica.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })