red.diariocritico.com

Amb una durada de dos dies

El concurs 'De tapes per Barcelona', amb 40 participants, busca impulsar el sector de la restauració

Per 2'40 euros, es podrà degustar una tapa acompanyada d'una cervesa Estrella Damm

En plena crisi econòmica, 40 bars i restaurants de Barcelona participaran entre avui i diumenge a la primera edició del concurs 'De tapes per Barcelona', una iniciativa impulsada pel Gremi de Restauració de Barcelona, per donar un impuls al sector de la restauració, i per promoure també les 'tapes', una "part molt important de la cultura gastronòmica espanyola", segons ha apuntat Antonio Sáez, padrí del concurs, i cap de cuina del restaurant Lasarte de l'Hotel Condes de Barcelona. Tothom qui s'acosti a un dels 40 establiments participants, podrà degustar per 2,40€, una tapa acompanyada d'una cervesa Estrella Damm, un dels patrocinadors junt amb l'Ajuntament de Barcelona de la iniciativa.

El president del gremi de Restauradors de Barcelona, Gaietà Farràs, ha reconegut que actualment hi ha molts restauradors que "s'estan desvivint" per vendre més i per donar a conèixer el seu negoci. És per això que el concurs s'ha obert a tots els professionals "que creguin i tinguin ganes de fer quelcom per promocionar-se", i per lluitar contra una crisi econòmica "que està afectant molt al sector", com ha reconegut Farràs.

Aquest any s'hi han apuntat 40 establiments que per 2,40€, "un preu excel·lent" segons Gaià, serviran als seus clients una tapa acompanyada d'una cervesa Estrella Damm, un dels patrocinadors de la iniciativa. El seu director general, Enric Crous, ha recordat que a banda de l'alta cuina "que honora molt al país", hi ha un altre tipus de restauració "igual o més important", que també s'ha de promocionar.

El padrí del concurs, el cuiner Antonio Sáez, del restaurant Lasarte de Barcelona, ha reivindicat el paper de la tapa, "part important", ha dit, "de la cultura gastronòmica d'aquest país". També ha destacat que en la seva evolució ha aconseguit entrar a "formar part de l'alta cuina".

La primera edició del concurs 'De tapes per Barcelona' neix amb la voluntat d'esdevenir un "atractiu més de la ciutat". És per això que Gaietà Farràs ha anunciat que a partir de l'octubre es començarà a treballar ja en la segona edició.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })