red.diariocritico.com

Espectacle en fase embrionària

Dagoll Dagom explorarà els anys daurats del rock català en un espectacle evocador dels grans èxits del moviment

Tot i que encara falta gestionar dels drets d'autor, alguns dels homenatjats ja han mostrat la seva satisfacció

La companyia catalana de teatre Dagoll Dagom està preparant un musical que rememorarà el rock català dels anys 90 i les cançons de grups com Els Pets, Sopa de cabra i Sau, segons ha confirmat a Europa Press el director de la companyia, Joan Lluís Bozzo.

Bozzo ha explicat que el projecte encara està en una fase embrionària i que estan gestionant factors com els drets d'autor i el guió del projecte així com el finançament de l'espectacle.

El líder d'Els Pets, Lluís Gavaldà, ha confessat en declaracions a Europa Press que estarien "molt contents" de poder participar en el projecte, tot i que Dagoll Dagom encara no s'ha posat en contacte amb ells.

"Sembla que la tendència actual dels musicals és mirar al passat i buscar referents que toquin la fibra a les generacions que ara tenen 30 anys", ha assenyalat el cantant.

A més, ha explicat que aquest musical arriba en un moment immillorable, ja que Els Pets compleixen 25 anys sobre dels escenaris i estan recollint bones crítiques pel seu nou disc Fràgil (Discmedi) publicat l'any passat.

Encara que Dagoll Dagom no ha volgut concretar, és possible que altres grups com la Companyia Elèctrica Dharma, Lax'n'Busto, Umpah-pah i Gossos també estiguin presents en el projecte per la seva importància a principis dels anys 90.

La darrera i més celebrada fornada del rock català va sorgir a finals dels vuitanta i va tenir el seu moment més àlgid en el concert que es va realitzar el 14 de juny de 1991 en el Palau Sant Jordi de Barcelona, amb la participació dels grups més emblemàtics del moviment: Sau, Sopa de Cabra, Sangtraït i Els Pets.

No és la primera vegada que Dagoll Dagom utilitza cançons catalanes com a centre de les seves obres, ja que el 1981 va estrenar Nit de Sant Joan al Teatre Romea amb música de Jaume Sisa, espectacle que va tornar a Barcelona el 2010, en una nova versió, al Artèria Paral·lel amb gran èxit de crítica i públic.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios