red.diariocritico.com

Es mantindrà en 25 dels 78 quilòmetres on fins ara s'aplicava

L'aixecament de la prohibició d'anar a més de 80 per hora es farà efectiva a l'1 de març

S'aplicaran velocitats d'entre 90 i 120 quilòmetres per hora als accessos a Barcelona

La Conselleria d'Interior ha anunciat modificacions en l'anomenada 'zona 80'. A partir de l'1 de març, se suprimirà la prohibició de circular a més de 80 quilòmetres per hora als accessos a Barcelona i s'aplicaran velocitats d'entre 90 i 120 quilòmetres per hora. La derogació, però no serà total. El límit de 80 quilòmetres per hora es mantindrà en 25 dels 78 quilòmetres on fins ara s'aplicava. El Govern no incompleix amb l'anunci cap promesa com, d'inici, podria semblar. Així, la setmana passada es va anunciar que aquest dilluns suposaria l'adéu a la limitació. Aquest avanç podia dur a confusió, doncs feia l'efecte que la mesura s'aplicaria des del dia anunciat. En realitat, la interpretació adequada era que la data senyalada és la que definiria l'actuació, com així ha estat.

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha justificat que es mantingui la limitació en alguns trams d'accés a Barcelona per raons d'adequació i transició entre zona urbana i interurbana, ja que es tracta precisament dels punts situats just a l'entrada de la capital catalana.

De forma paral·lela a aquesta eliminació de la limitació dels 80 quilòmetres per hora, el Servei Català de Trànsit té previst augmentar la velocitat màxima establerta als trams de la C-31 i la C-32 on actualment regeix la "velocitat variable" i que fins ara fluctuava entre els 80 i els 40 quilòmetres per hora. També s'implementarà abans que acabi aquesta legislatura el control dinàmic a totes les entrades a Barcelona.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })