red.diariocritico.com

Setze anys després d'El perquè de tot plegat

Ventura Pons torna a atacar l'obra de Quim Monzó i converteix els seus Mil cretins en pel·lícula

L'escriptor diu que el producte és una cosa "estranya" perquè s'allunya del què ell havia pensat

El director de cinema català Ventura Pons ha tornat a portar a la gran pantalla els contes de l'escriptor català Quim Monzó al film Mil cretins, que adapta quinze contes de l'escriptor barceloní en la seva estrena en cinemes el 28 de gener.

Setze anys després d'El perqué de tot plegat, la seva primera col·laboració amb Monzó, Ventura ha recalcat que el nou llargmetratge "no s'assembla en res a l'anterior". Històries contemporànies i històriques, en clau d'humor i sarcasme en què el dolor, la vellesa, la mort, l'amor i l'estupidesa humana intenten equilibrar la vida i la misèria humana.

Sobre com se sent l'escriptor davant la seva història adaptada, ha parlat Monzó, que ha assenyalat que el producte es converteix en una cosa "estranya" perquè s'allunya del que ell havia pensat.

Monzó, que només ha canviat alguns dels verbs en el guió de Pons, ha revelat que a la primera adaptació al cinema de les seves històries ja va intentar dissuadir Pons del seu intent de fer cinema amb els seus textos.

La presentació de la pel·lícula ha coincidit amb la publicació de la novel·la autobiogràfica del director Els meus (i Els altres), en la qual a través de setze personatges que han influït en la seva vida s'explica a si mateix.

Francesc Orella, Julieta Serrano, Santi Millán, Jordi Bosch, Clara Segura, Edu Soto, Joan Crosas, Roger Príncep, Mar Ulldemolins, Toni Albà, Joel Joan, Joan Borràs, Carme Molina, Marc Clotet i Dafnis Balduz són alguns dels protagonistes de les petites històries narrades en aquest llargmetratge.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })