red.diariocritico.com

Arran de la captació de 89 milions del CEB i del BEI

L'Hospital de Sant Pau tindrà tres nous edificis dedicats exclusivament a la investigació

El finançament permetrà "captar i retenir talent", segons el director gerent de la Fundació Privada de l'hospital, Jordi Bachs

L'Hospital de Sant Pau de Barcelona ha aconseguit captar 89 milions d'euros procedents de dos crèdits del Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa (CEB) i del Banc Europeu d'Inversions (BEI), a més dels 9 milions aportats pel Ministeri de Sanitat, per a la construcció de tres nous edificis en dues fases que inclouran uns 28.000 metres quadrats que es destinaran exclusivament a investigació.

L'acord, presentat aquest dijous en roda de premsa, es divideix en dues fases de les que de moment només s'ha concretat la primera, i que inclou el préstec de 40 milions atorgat pel CEB a través de La Caixa per a edificar els dos primers edificis, que es preveu que estiguin finalitzats el 2014.

Al llarg d'aquest any es convocarà el concurs d'arquitectes i es començaran les obres en dos solars annexos al nou hospital que es va inaugurar el 2009, per traslladar-hi els prop de 200 investigadors que actualment treballen en diverses ubicacions de l'Institut de Recerca de l' Sant Pau.

L'operació financera cobra rellevància en un moment en que la contenció pressupostària de la Generalitat s'estendrà també a inversions en infraestructures sanitàries, tal com ha anunciat el nou Govern d'Artur Mas.

La mateixa permetrà "captar i retenir talent", a més d'atraure noves empreses, segons ha explicat el director gerent de la Fundació Privada de l'hospital, Jordi Bachs.

El crèdit, que s'haurà de retornar en 20 anys i l'interès està fixat segons el "preu de mercat", permetrà la posada en marxa d'una investigació que s'espera que doni els rèdits suficients com per amortitzar la inversió i fer realitat la segona fase del projecte -que suposarà una nova inversió de 49 milions i la operativitat no està lligada a la primera fase-.

El governador del CEB, Raphel Alomar, ha destacat que el préstec de 40 milions formalitzat fins al moment entronca amb l'esperit de la institució de treballar per les "millores socials", al mateix temps que ha agraït a La Caixa la seva col·laboració i al president de la Generalitat, Artur Mas, les paraules "molt elogioses" que va tenir per al CEB en una reunió mantinguda aquest dimecres, segons ha revelat.

Alomar ha recordat que, en total, el CEB ha destinat 700 milions d'euros a 12 projectes diferents a Catalunya, una fita del qual s'ha mostrat satisfet.

El nou director general de regulació, Planificació i Recursos Sanitaris de la Conselleria de Salut de la Generalitat, Joaquim Esperalba, per la seva banda, ha assenyalat que "la investigació d'avui és l'assistència de demà", de manera que s'ha felicitat per un acord que contribuirà igualment a "retenir" als professionals catalans.

Finalment, el director de l'Institut de Recerca del Sant Pau, Jaume Kulisevsky, ha explicat que l'acord permet "posar a to" una investigació que havia quedat fora del nou hospital, tot i que està molt lligada a l'activitat assistencial del centre, el que repercutirà en la "expansió i atracció" de finançament i talent per posar en marxa un gran parc científic hospitalari.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })