red.diariocritico.com

Vestit i calçat, increments principals

L'IPC puja cinc dècimes el novembre a Catalunya

La taxa interanual catalana és la tercera més alta juntament amb les d'Andalusia i Cantàbria

L'Índex de Preus de Consum (IPC) ha pujat cinc dècimes al novembre a Catalunya respecte al mes anterior, i la taxa interanual ha baixat una dècima fins a situar en el 2,5 per cent, segons ha informat avui l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el conjunt d'Espanya, l'IPC també ha repuntat cinc dècimes al novembre en relació al mes anterior encadenant així el seu quart augment consecutiu, i la taxa interanual s'ha mantingut en el 2,3 per cent tot i que s'esperava que baixés una dècima encadena .

A Catalunya, en l'evolució de preus de novembre s'ha notat la pujada del vestit i del calçat (5,1 per cent) i del transport (0,9 per cent), Així mateix, han baixat l'oci i la cultura (-1,1 per cent), els preus d'hotels, cafès i restaurants (-0,3 per cent), i la medicina (-0,2 per cent).

Catalunya és la tercera comunitat amb una taxa interanual més alta juntament a Andalusia i Cantàbria, encara que la comunitat que lidera la pujada de la inflació és Astúries amb un 2,7 per cent, seguida de Castella-la Manxa (2,6 per cent).

Per províncies, la taxa interanual de Girona és la que ha experimentat un descens més gran en els preus, amb una disminució de dues dècimes fins al 2,7 per cent. Barcelona, Lleida i Tarragona també han baixat una dècimes i les seves taxes interanuals s'han situat en el 2,4 per cent, 2,6 per cent i 2,3 per cent, respectivament.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios