red.diariocritico.com

12 per cent de cancel·lacions de reserves

Els hotelers de Barcelona demandaran als controladors gairebé amb tota seguretat

Els danys al sector es calculen més en raó de la pèrdua d'imatge de la ciutat que no pas en la davallada econòmica en sí

El Gremi d'Hotels de Barcelona podria presentar una demanda contra els controladors aeris per les responsabilitats derivades del caos als aeroports d'aquest cap de setmana. La situació ha provocat al voltant d'un 12% de cancel·lacions de les reserves en els allotjaments de la ciutat, segons les primeres estimacions de l'associació.

El president del gremi, Jordi Clos, ha advertit que l'afectació encara no està del tot comptabilitzada i que el percentatge de cancel·lacions pot variar fins divendres, quan s'han de xifrar les pèrdues totals. Segons les dades actuals, els hotels de Barcelona haurien perdut unes 4.000 habitacions diàries sobre les reserves per al pont.

"Si es confirma aquesta caiguda i la xifra de pèrdues és considerable, demanarem als controladors", ha afirmat Clos, que ha remarcat que el que ha danyat més al sector no són les pèrdues directes d'ingressos, sinó el deteriorament i la mala imatge que s'ha donat de Barcelona, ja que juga en contra a l'hora d'adjudicar esdeveniments, congressos i fires importants davant d'altres ciutats d'Europa. Clos ha descartat interposar una demanda contra Aena, ja que ha assegurat que la responsabilitat és dels controladors, que han actuat "amb premeditació i traïdoria".

"Si tenim opció de demanar directament als controladors, ho farem", ha assegurat Clos, que ha afegit que no els preocupa la solvència del col·lectiu. "Els diners ja està perdut, el que importa és la responsabilitat i l'escarment final", ha sostingut.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })