red.diariocritico.com

A Arts Santa Mònica

Pasqual Maragall juga amb el seu segon cognom i ens fa mirar una exposició fotogràfica sortida del seu telèfon mòbil

Al projecte hi ha col·laborat la fotògrafa Caro Garcia

L'ex alcalde de Barcelona i expresident de la Generalitat Pasqual Maragall (i Mira) ha presentat avui al Centre d'Arts de Santa Mònica de Barcelona l'exposició 'Pasqual Maragall mira', on mostra una sèrie de fotografies de la seva vida quotidiana fetes amb el seu propi mòbil.

L'ex alcalde de Barcelona i expresident de la Generalitat Pasqual Maragall (i Mira) ha presentat avui al Centre d'Arts de Santa Mònica de Barcelona l'exposició 'Pasqual Maragall mira', on mostra una sèrie de fotografies de la seva vida quotidiana fetes amb el seu propi mòbil.

Durant un any, l'expresident, afectat per la malaltia de l'Alzheimer ha recollit els instants de la seva vida com una forma d'exaltació de la memòria i de "tot allò que perviu". Amb un estil personal i intimista, Maragall ha fotografiat la seva família, els seus amics, la naturalesa de l'Empordà i multitud de paisatges urbans.

Les fotografies es mostren en forma de díptic i s'acompanyen de textos irònics que conviden a la reflexió. El projecte s'ha recollit en un llibre Pasqual Maragall mira (Blume), realitzat en col·laboració amb la fotògrafa Caro Garcia.

Moltes dels fotografies són autoretrats davant del mirall. Maragall ha explicat en roda de premsa que aquestes imatges tenen a veure amb la seva malaltia, amb la "necessitat de fixar la pròpia presència".

A més ha admès que aquestes fotografies són un "vici de exalcalde, d'ex president, d'ex tot", ja que quan no es pot canviar la realitat de forma activa, un es conforma amb ordenar i construir l'imaginari del seu passat.

Les imatges són una selecció de les més de 1.000 preses, no tenen una cronologia establerta i emfatitzen el sentit estètic, narratiu i documental. Maragall i Garcia es van plantejar aquest projecte com un joc que va començar amb un intercanvi de fotos personals.

El director de l'Arts de Santa Mònica, Vicenç Altaió, ha afirmat que aquesta és una exposició de "fotografia humana". També és una mostra de com les noves tecnologies estan liderant els canvis de la societat del coneixement. Ha ressaltat que potencia la "cultura de la memòria i la cultura del virtual".

Tota la mostra està feta amb el mòbil, una tecnologia petita i, per tant, "fortament democràtica". Es pot visitar des del 24 de novembre fins al 8 de desembre.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })