red.diariocritico.com

ELECCIONS 28-N

"El Periódico" fa una trampa legal per poder oferir sondejos electorals mitjançant la seva edició per Andorra

Des d'aquest dimarts fins dissabte, jornada de reflexió, es podran consultar

A hores d'ara, per llei, no es poden publicar ni sondejos ni enquestes referides a les eleccions al Parlament d'aquest diumenge. Per llei espanyola, és clar. Però el veto no és extrapolable a cap altre país. I és així com qualsevol mitjà de comunicació que tingui edició a l'estranger pot reflectir les dades des del país en qüestió. El Periódico aprofita la seva edició andorrana -El Periódic d'Andorra- per a fer-ho.

Des d'aquest dimarts fins dissabte -jornada de reflexió inclosa, doncs- El Periódic d'Andorra oferirà sondejos electorals referits a les eleccions al Parlament. A aquesta opció, legalment inqüestionable, es pot afegir qualsevol empresa mediàtica que estigui expandida arreu del món o que tingui convenis de col·laboració amb altres de fora del país.

El joc d'avantatge que això suposa és que, a banda d'incrementar vendes (o visites per internet) facilita la possibilitat de jugar amb els resultats que donen aquestes enquestes en favor d'una opció política o altra si el mitjà té algun tipus d'afinitat -més a l'hora d'elaborar titulars o notícies que pels números en sí, evidentment-. I, és clar, no es pot veure contrarrestat per altres que no gaudeixen de l'opció.

El Periódic d'Andorra

ofereix els resultats des d'aquest dimarts a les 15 hores. En un primer moment, però i curiosament, la seva adreça d'internet no funcionava aproximadament des d'aquesta hora. Posteriorment, ho ha fet amb normalitat.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })