red.diariocritico.com

ELECCIONS 28-N

Una gran participació evita la Catalunya "aigualida i marginal" que volen altres formacions, proclama Artur Mas

Un excés de confiança i l'abstenció, principals adversaris de CiU, creu

El candidat de CiU a la Generalitat, Artur Mas, ha cridat aquest dilluns a combatre els partits que volen una Catalunya "aigualida i marginal" amb una àmplia participació en les eleccions catalanes que permeti crear una gran onada que porti el canvi a Catalunya. En un míting davant més de 1.500 persones, que ha desbordat les expectatives, Mas ha alertat que un excés de confiança i l'abstenció són dos dels principals adversaris contra els que ha de lluitar CiU a falta de sis dies per les eleccions catalanes.

"Us demano que hi hagi una forta participació el 28 de novembre i ens ajudeu a una gran onada pel canvi positiu al país, i això només s'aconsegueix anant a votar", ha insistit Mas, que ha avisat del risc que pot comportar la abstenció. Per això, ha cridat els catalans a no resignar-ni a instal·lar-se a la queixa, i a votar el 28 de novembre: "Plantem cara i barrem el pas a la gent que des de dins i fora volen que Catalunya sigui un país aigualit, marginal i secundari ".

I és que, a més de vaticinar que el PSC l'hi posarà difícil a CiU perquè estan "desconcertats, confosos i irritats" per aquesta campanya electoral, Mas ha retret que el candidat socialista, José Montilla, recorregués al passat per criticar a la federació. "S'han barallat tant amb el passat que s'han oblidat de construir el present i de prepara el futur", ha exclamat Mas, que els ha acusat d'haver perdut el poder de creure en ells mateixos durant aquests últims anys.

Veu PSOE i PP també preocupats

A més del PSC, Mas ha advertit dels adversaris que la federació té fora de Catalunya -PSOE i PP- perquè, al seu parer, veuen "amb gran preocupació i incomoditat una victòria important del nacionalisme català, del catalanisme que representa CiU".

Aquesta preocupació, segons el candidat de la federació, és perquè si aconsegueixen un govern fort plantaran cara al que sigui necessari: "Una gran victòria de CiU és la gran palanca i plataforma perquè Catalunya es faci respectar a tot arreu, perquè ells la volen disminuïda, petita, perifèrica, residual, regional i folklòrica ". Davant d'aquesta situació, Mas ha assegurat que si governa lluitarà contra això i defensarà la personalitat col·lectiva catalana, els seus interessos i objectius, com ara el concert econòmic.

En un to reivindicatiu, el líder de CiU ha apel·lat a confiar en les persones que creuen que Catalunya és una nació, i ha carregat contra els partits que volen dividir Catalunya i que el català perdi força, en referència a PP i C's, "perquè saben que el català és el nervi principal de la nació catalana ".

"Majoria absoluta"

També ha intervingut l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, que ha advocat perquè Catalunya recuperi el seu lideratge amb un govern "fet per catalans" i amb majoria absoluta, després de recordar que el 1984 les comarques d'Osona la hi van proporcionar a Jordi Pujol.

A més, han intervingut el diputat Ramon Espadaler, que ha alertat del risc que comporten les bones enquestes per CiU, i el diputat Francesc Homs, que ha proclamat que Catalunya ha de revoltar-se contra la sentència del Tribunal Constitucional (TC) de l'Estatut: "Som una nació, nosaltres decidim! ".

Mas, que ha disculpat l'absència del secretari general de CiU, Josep Antoni Duran, per un "problema muscular", també ha parlat amb portaveus sindicals de l'empresa pelletera Colomer Montmany, que li han demanat que intervingui per solucionar el conflicte laboral que viuen.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })